Det har vært enormt stor interesse for dokumentarfilmen rundt om i landet, og naturlig nok, i Steinkjer-området. 22% av alle publikummerne så filmen i Trøndelag. Med 22804 solgte billetter i helgen er det blitt norgesrekord for største åpning av norsk dokumentarfilm.

Les Adresseavisen filmanmeldelse av «Mannen fra Snåsa» (PLUSS)

Tallet som var satt som mål for 2016, er 50 000 besøkende, noe som absolutt er innenfor rekkevidde. Helgens besøkstall var mye høyere enn Norsk filmdistribusjon hadde håpet på.

- Det er en stor interesse for Joralf i hele landet. De fleste har en mening om ham. Og det at den er regissert av Norges fremste dokumentarregissør Margreth Olin tror jeg gjør at folk har mer tillit til filmen, sier markedssjef Jarle Namtvedt.

I hjemkommunen til Joralf Gjerstad hadde filmen premiere på søndag. Filmen ble vist to ganger, og snåsningene var ivrig etter å få med seg dokumentarfilmen.

- Det ble solgt billetter en time før den første forestillingen, og det var voldsom kø. Salen var full under første visning og nesten like full på den andre, sier sekretær i Snåsa kommune Karin Hegland.

I Snåsa kommune bor det rundt 2100 mennesker, og med sine 540 publikummere til sammen den første dagen er filmen godt på vei til å ha blitt sett av hele Snåsa.