Ut-Awards 2015

- 2015 var et spennende kulturår og et fantastisk matår

Vi hyller de beste kunstnerne og utelivskonseptene på Ut-Awards i kveld. Se showet live på adressa.no

Roy Tommy Bråten og Kjersti Havdal, begge journalister i Adresseavisen, leder Ut-Awards på Rockheim i kveld. Showet sendes live på adressa.no klokken 19.30.  

Saken oppdateres.

Torsdag kveld arrangeres den 15. utgaven av Ut-Awards, Adresseavisens årlige leseravstemming.

LES OGSÅ: Astrid, Jaya eller Adele?

Våre lesere har stemt fram de beste kandidatene innen 23 ulike kategorier. I kveld deler vi ut 15 av prisene i et stort show på Rockheim.

- Det blir en veldig bra oppsummering av et spennende kulturår og et fantastisk matår, sier Stian Wallum, kulturredaktør i Adresseavisen.

- Bygger opp under kulturbyen

- Vi deler ut priser til de beste kunstnerne og de beste utelivskonseptene, de folkene som gjør Trondheim til en vital og spennende kulturby. Med Ut-Awards håper vi å bygge opp under disse, slik at folk i byen får et like bra år i 2016, sier han.

- UT-Awards er en seremoni for byens dyktige folk, og det er fint å få den anerkjennelsen nominasjonen bringer, sa Jaya Thomlisen da hun ble nominert til Årets kulturpersonlighet.

Wallum mener det har vært et særdeles bra konsertår, med mange utsolgte konserter, blant annet på Sverresborg Arena. Samtidig har det vært en enorm oppblomstring av nye restauranter. Alt dette vil gjenspeiles i showet.

- Vi har booket flere av de nye artistene i Midt-Norge for å kaste glans over de nominerte og for å lage en bra fest, sier han

Ringrever og nye fjes

Showet er først og fremst en fest for de nominerte samt noen få inviterte gjester. Det blir i tillegg sendt live på adressa.no fra klokken 19.30 i kveld.

Programledere er Roy Tommy Bråten og Kjersti Havdal, begge journalister i Adresseavisen.

- Seerne får møte noen gamle ringrever, men også en del nye ansikter. Vi gleder oss spesielt til de musikalske innslagene, sier Bråten og Havdal, som ikke vil avsløre hvem som skal opptre.

Over 4000 har stemt

- Flere av de som skal spille kommer til å bli viktig for musikkåret 2016. Det er vi spesielt stolte av. Og så tror jeg det er mange nominerte som er spente, og som kommer til å kvittere med noen morsomme takketaler, sier de to.

LES OGSÅ: Tre populære nykommere

Over 4000 av våre lesere har vært med i avstemmingen. I enkelte av kategoriene var det bare 10 stemmer som skilte vinneren fra nummer to, i andre kategorier var vinneren soleklar.

- Jeg kan love at det blir et bra show, sier Havdal.

Kulturredaktør Stian Wallum mener 2015 var et særdeles bra konsertår, samtidig som det var en enorm oppblomstring av nye restauranter. Det vil gjenspeiles i kveldens show, sier han. 

Kulturredaktør Stian Wallum mener 2015 var et særdeles bra konsertår, samtidig som det var en enorm oppblomstring av nye restauranter. Det vil gjenspeiles i kveldens show, sier han. 

På forsiden nå