Lys fremtid for Cinemateket

2015 ble et lykkeår for Trondheim Cinematek. Med en kraftig økning fra året før og to av årets nye amerikanske filmer på lager er de mer enn klare for det nye året.

«The End Of The Tour» blir vist på Cinemateket 3. februar, og vil bli vist til sammen fire ganger i løpet av vinteren. 

Saken oppdateres.

I året som var fikk Cinemateket en økning på både medlemstall og besøkende. I løpet av året kom det 2777 filmelskere innom, som er en økning på 1100 fra året før. Ifølge leder Svein Inge Sæther kan den drastiske økningen ha flere grunner.

Storfilmer på lerretet

- Vi merket stor oppsving i fjor høst. Vi har jobbet hard, og spesielt med markedsføringen. Vi har utvidet innholdet vårt, så flere får lyst til å komme. Interessen har økt blant folket, og når vi gjør tilbudet bedre, kommer det ganske enkelt flere folk, sier Sæther.

I år er det to amerikanske filmer som ikke vil bli vist på ordinære kinoer, men kun på cinematekene i landet. De kritikerroste filmene «The End Of the Tour» og «Anomalisa» vil bli vist fire ganger hver denne vinteren på Cinemateket.

Les også: «Back To The Future» ble vist på Cinemateket på fremtidsdagen 21. oktober.

- Vi er veldig spent på hvordan det går med de to filmene. Vi er glede for at vi kan vise filmer som ikke kommer på vanlige kinoer. Men vi er samtidig veldig bevisst på vår hovedfunksjon som filmhistorisk kino.

Gamle favoritter

I løpet av våren skal de også ha Trondheimspremiere en het ny film, dokumentarfilmen «Listen To Me Marlon» som har premiere 13. mars. Dette følger de opp med å vise noen av filmene Brando er mest kjent for, «Julius Cæsar», «The Wild One» og «Last Tango In Paris».

Dette er bare en liten del av alt vi får se på Cinemateket i vår. Målet deres er å følge den gode trenden og utvikle kinoen mer i året som kommer.

Tiden fremover

- Arbeidet nå består i å planlegge for fremtiden. Finansiering er helt avgjørende for at vi kan fortsette. Med det høye besøkstallet fra 2015 håper vi på økt offentlig støtte i år.

Første film som spilte på Cinemateket i år var «Love» i 3D som spilte på tirsdagen. Neste ut er «Offeret» som har forestilling onsdag 3. februar klokken 18.00, og «The End of The Tour» som blir vist klokken 21.00.

Jesse Eisenberg og Jason Segel spiller i den kritikerroste filmen. 

Jesse Eisenberg og Jason Segel spiller i den kritikerroste filmen. 

Den britiske skuespilleren David Thewlis har stemmen til figuren Michael Stone i fimen «Anomalisa» 

Den britiske skuespilleren David Thewlis har stemmen til figuren Michael Stone i fimen «Anomalisa» 

På forsiden nå