Rølp og singelliv

Velkjent tema i oppdatert innpakning.

Saken oppdateres.

Det starter ikke spesielt lovende.«How to be single» gir først inntrykk av å være like lite oppfinnsom som tittelen tilsier, med velkjent vas om knuter i kjærlighetslivet og en breial Rebel Wilson som foreskriver rølp i store mengder til den nysingle Alice.

Det humper av gårde på forutsigbart vis, med gjenstridige glidelåser, regler for hvor lenge en bør vente med å svare på en sms og i hvilken grad det er ok å ha sex på måfå. I det hele tatt gjelder det å være singel på den rette måten.

Men så tar det seg betraktelig opp etter hvert. De fleste av karakterene viser seg å inneha flere sider og fremstår som tilstrekkelig troverdige og gjenkjennelige. Det gjelder eksempelvis Alices liksomkyniske legesøster Meg, den metodisk anlagte Lucy samt et antall mannebein som involveres i handlingen.

Rebel Wilson er som nevnt aktivt til stede, men i passe doser denne gangen. Dakota Johnson, kjent for mange fra «Fifty Shades of Grey», passer godt i rollen som den streite Alice og er tilforlatelig klønete og naiv, uten å virke fullstendig blåst. Filmen utvikler seg originalt og sympatisk nok til at den holder på interessen, og den makter også å utfordre opptil flere klisjéer underveis.

«How to Be Single» har islett av både varme og humor, og oppnår etter hvert en fin balanse mellom rølp, realisme og håp, komikk og romantikk, som også føles noenlunde relevant. Slett ikke dumt.

Singel-moro: Rebel Wilson og Dakota Johnson utforsker singellivets gleder. 

Singel-moro: Rebel Wilson og Dakota Johnson utforsker singellivets gleder. 

På forsiden nå