- Kjærlighetsaffæren i Norge fortsetter, sier Elisabeth Corrin Maurus med sin hese stemme på telefon fra England. Artisten bedre kjent som Lissie har tilbrakt tid med sitt nye band, The Travelling Band fra Manchester, og med nytt album i bagasjen er den amerikanske 33-åringen igjen klar for norgesturné.

Forrige gang hun gjestet Trondheim var under Olavsfestdagene i 2014.

Les anmeldelse av den konserten her!

- Jeg veit ikke helt hva det er, men det jeg gjør handler om musikk, hjerte og sjel, og ikke prangende antrekk. Jeg tror folk i Norge er ganske jordnære, de bryr seg ikke om alt tull. Jeg har spilt på mange festivaler, hatt mye moro og mange spesielle opplevelser, så jeg tror nok jeg har et spesielt og unikt bånd til Norge, utdyper Lissie.

Har trønderbroderi på veggen

Det kan virke som om trønderne har trykket Lissie ekstra tett til brystet. Konserten på Byscenen ble utsolgt på bare fire timer, derfor valgte hun og managementet å sette opp en ekstrakonsert. Ingen av de øvrige konsertene i Oslo, Kristiansand, Stavanger eller Bergen er forhåndsutsolgt.

Lissie minnes at Nidarosdomen og kirkegården var vakker, men husker spesielt godt backstagerommet under Pstereofestivalen i 2010.

- Garderoben var dekorert på en søt måte, med gamle møbler, kunst og et broderi der det sto «Trondheim loves you too». Det fikk jeg, og jeg har hatt det på veggen siden. Nå skal jeg henge det opp i mitt nye hus, forteller Lissie entusiastisk.

Ferdig med California

Etter tolv år i California har hun nylig kjøpt seg gård i en liten by i Iowa, rett over Mississippi fra Rock Island i Illinois der hun vokste opp. Avskjeden med California har på mange vis resultert i hennes tredje album «My Wild West», som ble sluppet tidligere denne måneden.

Interessert i hva som skjer i Modt-Norge - sjekk Adresseavisens nye Det skjer-guide

Albumet blir beskrevet som hennes mest personlige så langt, men akkurat det er ikke artisten selv helt enig i.

- Alle er personlige, men det er første gang jeg har gjort alt selv, og ikke hatt et stort plateselskap i ryggen. Det er mitt uavhengighetsprosjekt. Mens de to forrige platene handla mye om typer og kjærlighet, er denne mer reflekterende og om mitt forhold til verden og meg selv, understreker hun.

Lissie flytta til Hollywood som 21-åring, og bodde der i fem år før hun flytta til den mindre byen Ojai der hun var nærmere naturen. Avslutningslåtå på «My Wild West» heter nettopp «Ojai».

- Jeg ble voksen i California. Jeg tilbrakte 20-årene mine der, og det er en intens tid. Da jeg kom var jeg veldig naiv og uskyldig, men jeg lærte å ta vare på meg selv og bli sterkere, forteller musikeren.

Hjem for blomster og bier

Flyttingen har ført til at Lissie av praktiske årsaker har tatt avskjed med bandet hun har spilt med de siste årene. I stedet har hun funnet et band fra Manchester som skal spille med henne i Europa. The Travelling Band står på scenen når Lissie inntar Byscenen onsdag og torsdag.

- Det er et nytt eksperiment, og interessant å prøve ut hvordan det er å være uavhengig artist og finne ut hvordan jeg har råd til å gjøre alt jeg vil. Jeg fant The Travelling Band og vi hadde et flott show i London forrige uke. De spiller bra og har lært seg alle låtene mine. Hjemme i USA blir det et annet band, forklarer hun.

Flere konserter på Byscenen - les i vår nye Det skjer-guide

Ved siden av albumslipp, turneer i Europa og USA og en hektisk festivalsommer, er det oppussing som står i hodet til Lissie om dagen. I mai flytter hun inn i den tidligere melkegården, og selv om hun ikke har planer om å bli bonde, har hun store forhåpninger til gårdslivet.

- Jeg kommer nok til å la det gro til, og lage perfekte omgivelser for bier, blomster og trær. Det blir godt å ha en rolig base, sier Lissie som på sikt drømmer om å bygge eget studio i låven.