- Vi sto opp klokka halv fem om morgenen for å nå flyet, forteller Marcus og Martinus Gunnarsen og sender en tostemt latter gjennom telefonrøret.

De populære tvillingene har vært fjortiser i bare noen få dager og er i full gang med å fortelle hvordan de feiret dagen: en eviglang flytur fra Thailand til Trondheim, etterfulgt av en eviglang biltur fra Trondheim og hjem til Trofors i Nordland.

Slik så det ut da rundt 10 000 møtte opp for å se blant andre Marcus og Martinus og Isac Elliot på Torvet i fjor.

Liker trønderdialekta

Siden de gikk til topps i Melodi Grand Prix jr. i 2012 har Marcus og Martinus skaffet seg en enorm fanskare. De populære tvillingene ble møtt av et hylekor bestående av rundt 10 000 publikummere da de sto på scenen på Torvet i Trondheim under VG-lista i fjor sommer. Mandag 7. mars er de tilbake, denne gangen med Vinterlyd.

- Trondheim er favorittbyen vår! utbryter tvillingene i kor.

- Hvorfor har dere blitt så glade i Trondheim?

- Trondheim er ikke så stort, men byen har alt. Og så er vi veldig glade i dialekten der, fortsetter de.

Solgte ut Oslo Spektrum

2015 har vært et godt år for den unge popduoen. Guttene ga ut sitt første album og de ble nominert i tre kategorier under Spellemannprisen. Tvillingene hadde også sin største konsertopplevelse så langt i karrieren.

- Det største vi har opplevd er konserten med VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i sommer. Det var fullt av folk og vi kunne ikke se enden av folkehavet fra scenen. Publikum var med på å synge og hoppe. Det var utrolig kult å stå der.

Snart kan en ny konsertopplevelse dytte konserten på Rådhusplassen ned fra den øverste pallplassen. I november 2016 holder Marcus og Martinus konsert i Oslo Spektrum. Guttene solgte ut arenaen på kun to timer, og en ekstrakonsert måtte til for å møte etterspørselen. For artistene selv føles populariteten nesten uvirkelig.

- Da vi var ferdige med Melodi Grand Prix jr. trodde vi først at karrieren skulle gå nedover, men vi har jo bare blitt mer og mer populære. Det er helt sykt.

Kjøttkaker i brun saus

For få dager siden kom musikkvideoen til låta «Na Na Na». Tidligere har de spilt inn musikkvideo i Thailand, denne gangen dro 14-åringene like godt til Los Angeles.

- Å få spille inn musikkvideo i LA er jo ikke så verst? Vi var på Santa Monica beach og det var utrolig varmt da vi skulle spille inn, minnes de om sitt første USA-opphold.

Pappa Kjell Erik Gunnarsen følger alltid med når tvillingene reiser eller turnerer. Han er deres «number one fan», ifølge guttene selv, og fungerer som deres privatlærer når de går glipp av skolen.

- Hva savner dere når dere er lenge hjemmefra?

- Vi savner lillesøster og mamma, sengene våre hjemme og vanlige middager med kjøttkaker, poteter og brun saus.

Personlig engasjert i kreftsaken

Lørdag startet nok en turné. Vinterlyd skal innom Bergen, Stavanger, Gjøvik og Oslo før det blir Trondheims tur. Marcus og Martinus ble med på sin første Vinterlyd-turné for å samle inn penger til Kreftforeningen i 2013. Siden har de vært med hvert år, for kreftsaken er viktig for dem.

Se lesernes bilder fra Vinterlyd 2015 her.

- Mamma og bestefar har hatt kreft, forteller Marcus og Martinus.

- Det gikk bra med dem begge. Vi synes det er fint å kunne bruke musikken vår til å støtte en god sak, fortsetter popduoen, som sammen med Paperboys, Morgan Sulele, Innertier, Katastrofe, Staysman & Lazz, Robin & Bugge og Julie Bergan skal gjøre sitt for å få det trønderske publikummet til å hoppe av seg vinterkulda når de inntar Torvet.

Action: Marcus og Martinus i full fart gjennom Trondheims gater i sommer. I mars opptrer de på Torvet igjen. Foto: Kim Nygård
I fjor møtte et folkehav opp på Torvet for å høre musikk og støtte Kreftforeningen. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen