- Da jeg var liten var det særlig musikkvideoene som fenget. Er dette lov å se på, liksom. Det var jo så drøye greier. Nå i det siste har jeg sett en del liveopptak og har blitt veldig inspirert av den ustoppelige fornyingen. Det å aldri stå stille og alltid pushe grensene. Det er det som gjør at han vil bli stående i musikkhistorien til evig tid, sier Lo.

For Lo var Prince alltid et hestehode bak Michael Jackson, men det var mer på grunn av Jackson enn på grunn av Prince.

- Det er synd at det aldri ble noe av samarbeidet mellom de to. Det ville blitt historiens feteste samarbeid.

Sjokkerende og sexy

Lo mener Prince greide å utforske det sjokkerende i andre retninger enn for eksempel Marilyn Manson og andre som brukte vold og religion som estetisk sjokkeffekt.

- Prince dro på i retning sex og kjærlighet. Sexy Motherfucker, ikke sant. Og så var han naken på annethvert cover. Kanskje det er fordi han var guttunge under «The summer of love»? filosoferer Lo.

Adresseavisens Trygve Lundemo mener: - En innovativ megastjerne

Tok vare på fansen

Lo var ikke til stede selv, men forteller en historie som forklarer noe av fansens dyrking av Prince.

- Prince hadde spilt et kjempelang konsert i Oslo, og alle hadde dratt hjem og scenen var i ferd med å bli rigget ned. 40 fans sto igjen på gulvet og håpet på å se helten sin en gang til. Så kommer Prince på scenen og spiller akustisk på scenenkanten for de 40 fansa. Det er kul fyr.

For mange forlater oss for tiden, skriver Kristoffer Lo på sin Instagram-konto og hedrer Prince som døde 21. april. Foto: Instagram