Helga blir helt sirkus

Høyt henger de og spreke er de. Denne helga kan du blant annet la deg imponere av kulturskolens sirkuselever. Her er helgas kulturtips!

«Sirkus Sheherazad» er navnet på forestillingen sirkuselevene ved kulturskolen i Trondheim viser i Olavshallen. Blant de tøyelige sirkusartistene finner vi blant andre Emma Marie Bardal Johannessen. 

Saken oppdateres.

Dobbeltkonsert, danseshow, utstillingsåpning og vandrende teater er noe av det du kan oppleve i Trondheim de nærmeste dagene. For flere kulturtips kan du sjekke ut Adresseavisens Det skjer-guide.

Sirkus Sheherazad

Det blir et møte med gode og onde ånder, trollmenn, merkelige dyr, prinser og prinsesser når Kulturskolens Sirkus lager forestilling i Olavshallen. I forestillingen «Sirkus Sheherazad» møter vi prinsesse Sheherazad som forteller eventyr for sultan Sheheriar. Sirkus har blitt et populært tilbud, og for tiden har Trondheim kommunale musikk- og kulturskole 160 sirkuselever i alderen seks til 18 år.

Premiere i Olavshallen torsdag kl. 18.00. Andre dager er fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 12.00 og 16.00.

Tidligere i april kuppet teaterelever ved kulturskolen scenen på Trøndelag Teater.

Sweden & Västerbron

Vokalist Christian Spro og gitarist Fredrik Gretland er drivkraften bak det Øya-aktuelle bandet Sweden. Med melodiøs indiepop mottok de ros for sitt debutalbum «Under The Sycamore Tree» i 2012. Tidligere i april ga de ut sitt tredje album «Oh, Dusty». Dobbeltkonsertens andre band heter Västerbron. De svenske pønkerne ga nylig ut sitt nye album «Till hvilket pris som helst».

Fru Lundgreen fredag kl. 21.30.

Til helgen skal et av verdens fremste orkestre, Berlinfilharmonikerne, holde konsert i Røros kirke.


«Beat the Drum: Walk»

«Godt fortellerteater med gjennomført energisk snert og slående visuell innramming», skrev anmelder Ole Jacob Hoel da Verk Produksjoner sist besøkte Trondheim. Nå er teaterkompaniet tilbake, denne gangen med «Beat the Drum: Walk», som fokuserer på nåtiden og framtiden.

Teaterhuset Avant Garden fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 19.00.

Nysgjerring på Verk Produksjoner? Her kan du lese anmeldelsen av deres forrige forestilling som besøkte Trondheim: «Paradise Now». (PLUSS)


Raw Dancestudio på Byscenen

Danserne ved Raw Dancestudio inviterer til show for å vise hva de har lært i løpet av semesteret. Mellom de to forestillingene skal både konkurranseinstinkt og danseglede få lufte seg når det arrangeres battle.

Byscenen søndag kl. 15.00 og kl. 18.30.

Forrige helg feiret danseskolen Step by Step 30-årsjubileum. Se bilder fra det fargerike showet her. (PLUSS)


Utstillingsåpning – «Det flytende fjellet»

Maja Nilsens collager beveger seg i grenselandet mellom hendelse og tilstand, drøm og virkelighet, naturvitenskap og myter, indre- og ytre landskap. Til utstillingen «Det flytende fjellet» har hun blant annet fotografert den metamorfe bergarten kleberstein via mikroskop. Nilsen kommer fra Klæbu og er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim.

Nilsen har tidligere hatt utstilling ved blant annet Trøndelag Senter for Samtidskunst. (PLUSS)

Utstillingsåpning på Trondheim Kunstmuseum Bispegata søndag kl. 13.00.

Møt ånder, trollmenn, merkelige dyr, prinser og prinsesser i «Sirkus Sheherazad». 

Møt ånder, trollmenn, merkelige dyr, prinser og prinsesser i «Sirkus Sheherazad». 

Verk produksjoner viser «Beat the Drum: Walk» på Teaterhuset Avant Garden fredag og lørdag. 

Verk produksjoner viser «Beat the Drum: Walk» på Teaterhuset Avant Garden fredag og lørdag. 

Raw Dancestudio har danseshow på Byscenen på søndag. Bildet viser medlemmer av dansegruppa RAW-tassan fra en tidligere forestilling. 

Raw Dancestudio har danseshow på Byscenen på søndag. Bildet viser medlemmer av dansegruppa RAW-tassan fra en tidligere forestilling. 

Maja Nilsens utstilling «Det flytende fjellet» åpner på Trondheim kunstmuseum søndag. 

Maja Nilsens utstilling «Det flytende fjellet» åpner på Trondheim kunstmuseum søndag. 

På forsiden nå