Matfestival får 200 000 kroner for å lære barn å like fisk

Gjennom ti aktiviteter vil Trøndersk matfestival at barn skal smake på og lære om fisk.

I Trøndelag finner du sju av landets ti største oppdrettskommuner. Dette vil Trøndersk matfestival vise frem til befolkningen. Bildet ble tatt under fjoårets festival.  Foto: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Saken oppdateres.

- Ofte hører vi at foreldre sier «barnet mitt spiser ikke fisk». Men når de selv får steke og smake, finner de ut at det er fantastisk godt, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, arrangørene bak Trøndersk matfestival.

LES OGSÅ: - De kikker ikke bare, men kjøper også

Får støtte

Festivalen, som feiret 10-årsjubileum i fjor, har søkt om støtte til sjømatsatsning fra Nærings- og fiskeridepartementet. For fjerde år på rad åpner fiskeriministeren lommeboka.

- Sjømatnæringen er veldig viktig og vi trenger gode utstillingsvinduer. Trøndersk matfestival satser på lokal mat og gode smaksopplevelser, det vil jeg støtte, sier fiskeriminister Per Sandberg i en pressemelding.

Festivalen får 200 000 kroner som hovedsakelig vil gå til aktiviteter for barn og unge. Sandberg understreker viktigheten av et godt kosthold i tidlig alder.

- Vi vet at barn og unge bør spise mer fisk, da er det viktig å vise at sjømat er godt, sier han.

LES OGSÅ: - Kokeboka blir babyen min

- Viktig næring

Rustad sier de planlegger ti ulike barneaktiviteter med midlene. Det blir blant annet akvarium, skattekiste og mulighet til å steke sine egne fiskekaker.

- Målet er at vi, via aktivitetene, skal fortelle om hvordan fiske- og sjømatnæringen fungerer i Trøndelag. Det er en viktig næring for fylket, sier Rustad, og legger til at Trøndelag huser sju av landets ti største oppdrettskommuner.

Hun håper aktivitetene vil bidra til at det blir lettere å servere fisk i trønderske hjem.

Daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke sier midlene fra Nærings- og fiskeridepartementet kommer godt med. 
    
      (Foto: Nils H. Toldnes )

Daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke sier midlene fra Nærings- og fiskeridepartementet kommer godt med.  Foto: Nils H. Toldnes

Trøndersk matfestival
 • Arrangert årlig siden 2005.
 • Salg og profilering av lokal mat.
 • I 2016 ventes opptil 200 000 besøkende, og om lag 130 utstillere.
 • Arrangeres på Trondheim torg i august.
 • Kilde: oimat.no/tronderskmatfestival
På forsiden nå