Gir ut debut-EP:

- Nå har jeg kommet skikkelig i gang

Astrid S har samlet sin ungdomstid på sin første EP. Nå gleder hun seg til å dele den med fansen.

Astrid Smeplass føler seg ikke som en debutant, men artsiten fra Rennebu er glad over å endelig kunne gi ut sin første EP. 

Saken oppdateres.

Den har tatt lang tid å lage, men endelig kan Astrid S glede seg over sin debut-EP som gis ut fredag.

- Det er litt nervepirrende. Jeg har jobbet så lenge med EP-en og det føles nesten rart at den nå er ferdig. Det er herlig å kunne gi ut en pakke med musikk og ikke bare én og én sang, sier Astrid S.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke Beyoncé ennå

Ungdomstid på EP

EP-en har fått navnet «Astrid S» og består av fem låter.

- Hvordan vil du selv beskrive EP-en?

- Den er på en måte ungdomstida mi. Det er sanger jeg har skrevet fra jeg var 16 år og fram til nå, og jeg føler det har blitt ungdommelig og lekfull elektronisk pop, sier artisten fra Rennebu.

SE VIDEO: Se Astrid S framføre «Paper Thin» med Trondheim Symfoniorkester

To av låtene er allerede kjent for mange. I tillegg til populære «Paper Thin» og «Hurts So Good», består EP-en av tre nye låter; «Jump», «Atic» og «I Don't Wanna Know».

- «Jump» og «Atic» er oppløftende og «uptempo» låter, mens «I Don't Wanna Know» er mer en kjærlighetsballade. Det blir veldig spennende å høre hva folk synes om dem, sier Astrid S.

Har funnet sitt lydbilde

Hun tror lydbildet påvirkes av hva hun selv hører på og inspireres av. Kanskje vil hennes eget lydbilde forandre seg i løpet av karrieren, men med sin debut-EP føler Astrid S at hun har funnet «sin greie» og at albumet har en rød tråd.

- Jeg har funnet et lydbilde jeg ønsker å kjøre på med. Det har kommet litt av seg selv, noe jeg synes er kult, sier Astrid S.

Det siste året har Astrid S blant annet vunnet to priser under P3 Gull, vært nominert til Spellemann og mottatt Adresseavisens musikkstipend. I tillegg har hun spilt konserter og vært på turné.

- Med EP-en føler jeg at jeg har kommet ordentlig i gang. Samtidig føles det litt rart å si «debut-EP», for mange vil kanskje ikke tenke på dette som en debut, siden jeg har reist rundt og spilt i noen år, sier hun.

Skal løpe rundt i New York

Astrid S avsluttet nylig sin europaturné med australske Troye Sivan. Hun rekker så vidt hjem til Norge for å promotere EP-en før en ny, stor opplevelse venter. Torsdag 2. juni skal hun holde konsert i New York.

LES OGSÅ: Astrid S får Europa-drømmen oppfylt

- Det blir skikkelig kult. Bandet mitt har aldri vært i New York før. De har bare sett byen på film, så de gleder seg veldig. Vi kommer til å løpe rundt i gatene som barn, sier hun og ler.

- Dette er jo min første headliner-konsert i USA og det er stas å få lov til å starte i New York, legger hun til.

På forsiden nå