HBO-stjerne får hovedrolle i trøndersk musikal

Den svenske HBO-stjernen, skuespilleren Joakim Nätterqvist, får hovedrollen i trøndersk musikal.

Joakim Nätterqvist i en av de dramatiske krigsscenene i «Arn - Riket ved veiens ende». Det blir en helt annen rolle når han kommer Malm i Nord-Trøndelag for å gjøre rollen som Walter Jönsson i Rasmus Rohdes «Eplene i Messehagen». 

Saken oppdateres.

Joakim Nätterqvist er mest kjent som Arn i filmatiseringen av Jan Guillous bøker om tempelridderen med samme navn. 41-åringen har også hatt flere andre store roller i filmer, TV-serier og på svenske teaterscener.

Les også: Miraklet i Malm

Populært utendørsteater

I september kommer han til Malm i Nord-Trøndelag for å gjøre rollen som Walter Jönsson i Rasmus Rohdes «Eplene i Messehagen».

- Dette blir et nytt og spennende navn i den femte utgaven av «Eplene i Messehagen», sier skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten, som ved årtusenskiftet tok initiativ til å få til et friluftsteater om hjembygda og de mange sterke historiene knyttet til gruvedrifta.

«Eplene i Messehagen» av Rasmus Rohde hadde urpremiere i 2008, og har vært en publikumssuksess helt fra starten. I 2014 så rundt 5000 publikum oppsetningen. Tematikken er klasseskillet, både i Malm og i Norge generelt, på 1960-tallet.

Les også: «Skal vi danse»-dommer og Paul-Ottar Haga tar gruvespel et trinn videre

Flere overraskelser

- Hele castet til den femte utgaven av «Eplene i Messehagen» er nå klart, sier Evy Kasseth Røsten, som sammen med regissør Paul Ottar Haga presenterer resten av rollelisten senere i dag.

- Det blir flere overraskelser, lover hun.

«Eplene i Messehagen» spilles i september.

Joakim Nätterqvist, regissør Paul Ottar Haga og skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten på pressekonferanse tirsdag. 

Joakim Nätterqvist, regissør Paul Ottar Haga og skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten på pressekonferanse tirsdag. 

På forsiden nå