HBO-stjerne får hovedrolle i trøndersk musikal

Den svenske HBO-stjernen, skuespilleren Joakim Nätterqvist, får hovedrollen i trøndersk musikal.

Joakim Nätterqvist i en av de dramatiske krigsscenene i «Arn - Riket ved veiens ende». Det blir en helt annen rolle når han kommer Malm i Nord-Trøndelag for å gjøre rollen som Walter Jönsson i Rasmus Rohdes «Eplene i Messehagen».  Foto: ERIK AAVATSMARK, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Joakim Nätterqvist er mest kjent som Arn i filmatiseringen av Jan Guillous bøker om tempelridderen med samme navn. 41-åringen har også hatt flere andre store roller i filmer, TV-serier og på svenske teaterscener.

Les også: Miraklet i Malm

Populært utendørsteater

I september kommer han til Malm i Nord-Trøndelag for å gjøre rollen som Walter Jönsson i Rasmus Rohdes «Eplene i Messehagen».

- Dette blir et nytt og spennende navn i den femte utgaven av «Eplene i Messehagen», sier skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten, som ved årtusenskiftet tok initiativ til å få til et friluftsteater om hjembygda og de mange sterke historiene knyttet til gruvedrifta.

«Eplene i Messehagen» av Rasmus Rohde hadde urpremiere i 2008, og har vært en publikumssuksess helt fra starten. I 2014 så rundt 5000 publikum oppsetningen. Tematikken er klasseskillet, både i Malm og i Norge generelt, på 1960-tallet.

Les også: «Skal vi danse»-dommer og Paul-Ottar Haga tar gruvespel et trinn videre

Flere overraskelser

- Hele castet til den femte utgaven av «Eplene i Messehagen» er nå klart, sier Evy Kasseth Røsten, som sammen med regissør Paul Ottar Haga presenterer resten av rollelisten senere i dag.

- Det blir flere overraskelser, lover hun.

«Eplene i Messehagen» spilles i september.

Joakim Nätterqvist, regissør Paul Ottar Haga og skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten på pressekonferanse tirsdag. 
        
            (Foto: Leif Arne Holme)

Joakim Nätterqvist, regissør Paul Ottar Haga og skuespiller og malmbygg Evy Kasseth Røsten på pressekonferanse tirsdag.  Foto: Leif Arne Holme

På forsiden nå