Fem nye år for Lorentzen

Fortsetter som sjef for Nasjonalballetten.

Nasjonalballetten har hatt en positiv utvikling, med styrket profil hjemme og ute, mener styret ved Den Norske Opera & Ballett, og belønner Ingrid Lorentzen med fem nye år som sjef for Nasjonalballetten.  

Saken oppdateres.

Ingrid Lorentzen får fem nye år som ballettsjef i Den Norske Opera & Ballett.

Et enstemmig styre har ansatt Ingrid Lorentzen fra Trondheim som ballettsjef for perioden 1.8. 2017-31.7.2022, etter innstilling fra administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø:

- Alt vi gjør springer ut fra de fantastiske danserne vi har i Nasjonalballetten. Jeg er inderlig glad for å kunne fortsette å arbeide med dem og utvikle dette kompaniet videre. Ikke minst ønsker jeg å legge til rette for at det blir skapt dans av høy kvalitet, som gir opplevelser og betyr noe i menneskers liv, sier Lorentzen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ingrid Lorentzen har lyktes på alle fronter

- Derfor er jeg så takknemlig for tilliten fra administrerende direktør og fra styret, og for støtten jeg opplever i Den Norske Opera & Ballett for det vi skaper sammen, fortsetter hun.

- Positiv utvikling

Direktør Lysø trekker fram at Nasjonalballetten har hatt en svært positiv utvikling under Lorentzens ledelse.

- Hun har bygget kompaniet og danserne, og stått for en tydelig videreutvikling av repertoaret. Også kompaniets profil er styrket — her hjemme og i utlandet, sier Karstad Lysø i pressemeldingen.

Ingrid Lorentzen startet i jobben som sjef for Nasjonalballetten i 2012, etter 14 år som danser og solist i kompaniet. Under hennes ledelse har forestillinger som «I Fokines verden», «Ghosts — Ibsens Gengangere» og «A Swan Lake» satt Nasjonalballetten på kartet.

Balletten har dratt på turné blant annet til St. Petersburg, Paris og Granada.

Trondhjemmeren Ingrid Lorentzen tar over etter Espen Giljane. 
        
            (Foto: Sigurdsøn, Bjørn)

Trondhjemmeren Ingrid Lorentzen tar over etter Espen Giljane.  Foto: Sigurdsøn, Bjørn

På forsiden nå