For tre uker siden ga Meg og kammeraten min ut sin tredje plate, «Gjenta-jenta».

Gruppa har frem til nå nylig vært et samarbeid mellom Martin Hagfors og tidligere Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt, som fra før hadde skrangleduoen HGH sammen.

Men plutselig var det full splid mellom «kammeratene», uten at noen av dem ville kommentere hva som hadde skjedd.

- Klarte ikke å samarbeide

I et intervju med nettstedet itromsø.no tar Gebhardt bladet fra munnen.

- Vi klarte ikke å samarbeide lenger, og hadde forskjellige mål. Vi hadde samarbeidet så lenge, og det hadde bygget seg opp så mange konflikter, at det var best å forlate. Gleden min var borte, sier Gebhardt til nettstedet.

Musikeren synes det er forferderlig at Hagfors fortsetter bandet uten ham.

- Nå er vi på et såpass dårlig nivå at vi ikke har noen kontakt, og jeg synes det er forferdelig at han fortsetter Meg og kammeraten min under samme navn. Dette var et univers vi hadde skapt sammen – Meg og kammeraten min var oss, ikke han!

- Jævlig irriterende

Gebhardt sier han angrer på at de ikke på et tidligere tidspunkt formaliserte samarbeidet juridisk.

- Vi burde ha skrevet kontrakter på rettigheter til navn og univers tidligere, slik at man vet hvor man står rettslig når alt bryter sammen. Jeg tenkte dessverre ikke så langt. Jeg liker ikke å bli assosiert med det de holder på med, og det er jævlig irriterende at han ikke har klart å finne et eget navn.

- I Tromsø kom noen venner av meg på konsert med dem, fordi de trodde at jeg skulle spille! Jeg burde nok ha kommunisert min avgang tydeligere, og unngått slike misforståelser, sier Gebhardt, som opprinnelig kommer fra Tromsø, men som har bodd i Trondheim i mange år.

I et intervju med Adresseavisen tidligere i juni sa Hagfors følgende om det han kaller «skillsmissen»:

- Som i de fleste forhold ble det slitasje. Det var masse småting, vi var to fyrer som reiste rundt sammen hele tida, det blir ganske tett. Men vi fikk lekt oss mye og jeg er stolt over det vi laget sammen.

Spiller inn soloplate

I sommer er Gebhardt aktuell som soloartist, og skal blant annet spille på Buktafestivalen i Tromsø.

- I alle år – mens jeg har spilt med forskjellige band – har jeg holdt på med egne ting på si, men har ikke hatt tid, eller sett nødvendigheten i å få dem ferdigstilt. Nå har det hopet seg opp så mange låter, og jeg kommer til å utgjøre en duo sammen med min kjæreste Marì Simonellilar, sier han.

Han er også i gang med ny soloplate, den første siden «Gebhardt plays with himself» fra år 2000.

- Jeg har gjort ferdig tre-fire låter i mitt eget studio. Jeg har også noe filmmusikk som en regissør ikke ville ha, i tillegg til et ferdigskrevet album for Adjagas som aldri kommer ut, fordi de ble oppløst. Om det blir et album, eller om jeg slipper en og en låt, vet jeg ikke helt, sier han, og legger til:

- Soloprosjektet er for min egen tilfredsstillelse, men jeg håper jo at det finnes noen andre særinger der ute som vil like det, hehe.

Ikke aktuell i Motorpsycho

Til spørsmålet om det er aktuelt å komme tilbake som trommis i Motorpsycho etter at Kenneth Kapstad nylig sluttet, svarer han:

- Jeg har mange gode minner med Motorpsycho, og det er alltid hyggelig å møte Bent og Snah. Det var artig da vi spilte sammen i høst. Det var bare å telle opp, og så satt det med en gang. Men å spille i Motorpsycho tar hele døgnet, og det går ikke for min del.

- Jeg tror uansett ikke jeg har nok muskler til å gjøre den jobben – jeg ville ha blitt nødt til å komme meg tilbake i form. Sist gang jeg spilte med Motorpsycho tok Kenneth seg av de mest krevende greiene, mens jeg sørget for groovet.