Spiller for 30 000 på Ullevaal

Bruce Springsteen ble møtt av et jubelbrøl da han gikk på scenen på Ullevaal stadion kl. 19.16, 16 minutter forsinket.

Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag kveld.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

De 30 000 publikummerne hadde nettopp hutret seg gjennom en regnskur, da Springsteen og hele E Street Band dro i gang åpningslåten «Prove It All Night». Han fortsatte med «My Love Will Not Let You Down» og festen var i full gang.

Adressa.no kommer med anmeldelse av konserten senere i kveld.

Stor svensk begeistring

Springsteen kom til Norge etter to utsolgte konserter på Nya Ullevi i Gøteborg. Både publikummere og kritikere i Sverige var svært begeistret for de to showene på en arena som lenge har betydd noe spesielt for ham. Han fylte samme stadion to ganger allerede i 1985, da han var popstjerne og hysteriet rundt ham var enda mer påtrengende enn nå.

To gutter fra Byåsen var den gangen blant de svært få heldige som fikk møte ham.

Siden har han bygget opp en større og mer trofast tilhengerskare enn noen andre rockartister.

Her er rapporten i Expressen etter Gøteborg-konserten mandag.

Endrer stadig repertoar

Setlista under de to kveldene i Gøteborg var svært ulik. 25. juni åpnet han med «The Promise» og «Badlands». To kvelder etterpå var de to første låtene «Mary's Place» og «Out In The Street». Publikum fikk høre flere låter fra albumet «The river», men de fikk også flere overraskelser.

Springsteen føler tydeligvis et behov for å variere repertoaret etter å ha vært mer eller mindre sammenhengende på turné siden midten av januar. Låtvalget kan også utvikle seg mye i løpet av den knappe måneden som gjenstår før han står på scenen i Granåsen.

Før Springsteen kom til Europa, regnet de fleste med at han ville legge opp konsertene på samme måte som i USA.

Spiller for 100 000

Da de 30 000 billettene til konserten på Ullevaal ble lagt ut for salg 25. februar, ble alle solgt i løpet av 24 minutter. Titusenvis av skuffede tilhengere fikk da beskjed om at det ikke ville bli noen flere konserter i Norge i sommer.

13. april kunne Adresseavisen derimot melde at han kommer til Granåsen 26. juli, en begivenhet . 35 000 billetter ble lagt ut for salg to dager etterpå, og alt forsvant i løpet av 22 minutter.

Samtidig kom meldingen om at han også opptrer i Frognerparken 28. juli. Også der ble det lagt ut 35 000 billetter som ble solgt i løpet av 22 minutter. Springsteen har dermed solgt ganske nøyaktig 100 000 billetter i Norge i sommer. Ingen andre artister har noensinne vært i nærheten av noe slikt.

Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag kveld. 
        
            (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag kveld.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På forsiden nå