Nå satser han i Oslo

Frati-eier Michael Minervini starter restaurant i Oslo sammen med Maaemo-gründer Pontus Dahlström. Men Michelin-stjerner blir det ikke.

Ingen hvite duker: Når Michael Monervini satser i Oslo, er det på nabolagsrestaurant på Bislett.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Michael Minervini driver restaurantene Frati, Una, Aisuma, Bari og Banksalen i Trondheim. I august åpner han Kolonialen på Bislett i Oslo sammen med tidligere vinkelner Pontus Dahlström ved Maaemo. Restauranten er den første nordiske restauranten med tre Michelin-stjerner.

- Men jeg kan love at det ikke blir noen Michelin-stjerner på oss. Ære være de som satser på det, men jeg har lyst til å skape et trygt sted med god stemning for vanlige mennesker. Det blir ikke krystaller og hvite duker, forteller Michael Minervini.

Ujålete

Minervini skal inn som partner i det som blir en såkalt nabolagsrestaurant.

- Pontus ville ha en partner som kan den folkelige sjangeren, så vi bestemte oss for et samarbeid. Det skal være enkelt, uten jåleri og trender. Det blir verken mat fra spesielle land eller spesielle konsepter, kun råvarer etter sesong, forteller Minervini.

Før Minervini overtok familierestauranten Frati, jobbet han selv som kokk på restauranten Feinschmecker i Oslo – et sted for hvite duker og jåleri.

- Men livet på det nivået er ikke noe å trakte etter. Det var ingen tid til familie, og selv om jeg fikk mye heder og ære, var det aldri penger til overs. Jeg kan gjerne spise på en fin restaurant, men jeg kommer ikke til å drive et slikt sted selv, sier han.

Dermed har det aldri vært et mål å drive i Oslo.

- Jeg har fått spørsmål om å gjøre noe i Oslo før, men har sagt nei. Jeg er jo en Trondheims-mann. Pontus Dahlström er en venn av meg, og han er også ferdig med «fin restaurant»-epoken. Han vil også drive noe vanlig, og det er det til og med økonomi i, forteller Minervini.

LES MER: Åpner bryggeripub i Trondheim.

- Lenger fremme i Oslo

Det er heller folk som er gode i bransjen, som trekker ham.

- De jeg samarbeider med, er noen av de beste restaurantmenneskene i Oslo. Dessuten er det ingen hemmelighet at de er lenger fremme med trender i Oslo. Jeg vil utvikle meg og lære av folkene i Oslo, og trekke kunnskapen tilbake til Trondheim.

- Så du er ikke lei Trondheim?

- Mitt sted i verden er Trondheim, og her skal jeg bli, forsikrer Frati-eieren.

LES MER: Minervini åpner mattruck.

Vil lære: Frati-eier Michael Minervini mener Oslo-restaurantene er lenger fremme hva gjelder trender. Han akter å hente kunnskapen tilbake til Trondheim. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Vil lære: Frati-eier Michael Minervini mener Oslo-restaurantene er lenger fremme hva gjelder trender. Han akter å hente kunnskapen tilbake til Trondheim.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Til Oslo: - Men mitt sted i verden er Trondnheim, og her skal jeg bli, forsikrer Frati-eier Michael Minervini. 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

Til Oslo: - Men mitt sted i verden er Trondnheim, og her skal jeg bli, forsikrer Frati-eier Michael Minervini.  Foto: Kjell A. Olsen

På forsiden nå