Over tusen personer skal jobbe under Springsteen-konserten

- Mange har gjort om på feriene sine for å delta, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Dugnad: 1100 personer jobber før, under og etter konserten på Granåsen for at publikum og artist skal få en best mulig opplevelse. Stein Vanebo forteller at mange av dugnadsarbeiderne har gjort om på feriene sine for å delta. Her står han med dugnadskoordinator Agnes Aspen.  Foto: Kristian Helgesen

Saken oppdateres.

Det blir mange arbeidshender i sving når «The Boss» kommer for å innvie Granåsen Arena 26. juli. Grovt estimert vil 1100 personer jobbe før, under og etter festivalen for å gi 37 000 publikummere en best mulig konsertopplevelse. Til sammenligning arbeider rundt 200 personer på Sverresborg Arena ved konsertarrangementer.

- Av de 1100 inngår idrettslag, vakthold, politi, brannvesen, Røde Kors, leger og 260 mennesker fra Bruce Springsteen sitt eget «team». Det blir på samme måte som vi har det på Sverresborg, bare i større volum, forteller Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

LES OGSÅ: En superstjerne man rett og slett må bli glad i

- Vi er ydmyke

Vanebo vil ikke si noe om dugnadsbudsjettet, men forteller at de gjør et «fint bidrag inn i idrettslagene». Han er takknemlig for at idrettslagene og andre vil stille opp på dugnad, særlig med tanke på at konserten finner sted midt i fellesferien.

- Vi vet at det er flere i dugnadsgjengen som har gjort om på feriene sine for å delta til tross for at mange av dem ikke får sett konserten. Vi er ydmyke for at så mange stiller opp. Jeg har hatt barn i idrettslag, og vet at det å ha barn i idrett tar tid, og vi er veldig takknemlig for alle som bidrar, forteller han.

Trondheim Concerts har leid inn shuttlebuss for å frakte idrettslagene fra Tiller til Granåsen.

Området på Granåsen er stengt fra klokken 14.00 på selve konsertdagen, og derfor lager vi vår egen «work shuttle» som vil gå i «loop», forteller Vanebo.

LES OGSÅ: AtB: - Dette skal vi klare veldig bra

Fra søppel til servering

Til sammen skal tolv idrettslag bidra under konserten, med både foreldre og utøvere. Regelen er at alle må være fylt 18 for å bli med. Blant disse er Byåsen idrettslag, Sverresborg idrettsforening, Trondheim Skiskyttere, Trønderhopp og Nidaros Hockey.

- Deres oppgaver vil være alt fra søppel til servering. Blant annet å holde arenaen ryddig, stå i barene, og alt forefallende arbeid som naturlig tilhører en konsert. I tillegg vil det bli rydding i dagene etter.

Dugnadsarbeiderne kommer til å holde på rundt én uke til sammen, og vil få opplæring i forkant.

- Vi øver oss i forkant på å være så gode som mulig, og evaluerer i etterkant for å lære mer. Vi vil hele tiden bli flinkere. Dette arrangementet er spesielt fordi det er det første på Granåsen Arena, og største noensinne her i Trøndelag.

LES OGSÅ: Slik blir sikkerheten og logistikken under Bruce Springsteen-konserten

Førstegangsopplevelse

Å koordinere så mange personer krever en god del logistikk. I tillegg til dugnadsarbeiderne må også blant annet trafikkarbeidere, mat- og barpersonalet, sceneteam og lyd koordineres.

- Det er en variert og omfattende jobb for alle i Trondheim Concerts. Vi er overveldet over god hjelp og støtte fra Trondheim bydrift. Også politiet har vært veldig behjelpelige, sier Vanebo.

Han er tydelig på at arbeidet som gjøres i forbindelse med Granås-konserten er en annen type arbeid enn å jobbe med artister på Sverresborg Arena.

- Dette er en førstegangsopplevelse, og det er ikke bare å tenke Sverresborg ganget med 3,7. Det er ikke ren matematikk, mye ligger i planlegging og tilrettelegging, sier Vanebo.

På forsiden nå