VG-lista

Lydskandale i Stavanger: – Ingen grunn til å frykte for lyden i Trondheim

Selv om lydforholdene var problematiske under VG-lista Topp 20 i Stavanger, lover arrangementsansvarlig Lise Rønneberg at det ikke er grunn til å være bekymret for at det samme skal skje i Trondheim.

Det er bare å rekke hendene i været og vifte i takt med musikken under årets VG-listakonsert. Selv om det ble kluss med lydanlegget i Stavanger, skal alt være i skjønneste orden i Trondheim. Her fra VG-lista i 2015.  Foto: Therese Alice Sanne

Saken oppdateres.

Onsdag 20. juli er det igjen duket for VG-lista Topp 20 på Torget i Trondheim, hvor blant annet publikumsfavorittene The Main Level, Sandra Lyng Haugen, Julie Bergan, Katastrofe, Sondre Justad og Freddy Kalas skal spille.

LES OGSÅ: Astrid S til Rådhusplassen

Teknisk trøbbel

Et av stoppene før Trondheim var Stavanger den 6. juli, men gjennomføringen gikk imidlertid ikke helt smertefritt. Lydproblemer førte til at opplevelsen ikke ble som forventet for en rekke publikummere. Noen valgte å dra hjem da de ikke kunne høre noe som helst, mens de som sto lenger foran hørte lyden fint, det skrev Stavanger Aftenblad samme kveld som konserten fant sted.

Arrangementsansvarlig i VG-lista, Lise Rønneberg, bekrefter at det var problemer med lyden under konsertene.

- Vi hadde noen tekniske utfordringer med lydanlegget i Stavanger, sier hun.

Lydanlegget ble fikset etter konserten, og ble med videre til Bergen uten problemer. Dermed vil showet i Trondheim forhåpentligvis utspille seg uten tekniske problemer av denne sort på onsdag.

- Det er ingen grunn til å frykte for lyden denne gangen, lover Rønneberg.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om VG-lista i Trondheim

Tror på godt oppmøte

Publikumstallene har vært solide både i Stavanger og Bergen, og Rønneberg forventer at det vil bli likedan i Trondheim.

- Det pleier å være bra med publikum her i byen, og vi håper at mange tar turen, sier hun og estimerer at det vil bli rundt 10–12 000 publikummere på Torget.

Rigging av scene og diverse startet tirsdags morgen slik at alt er på plass til konsertstart klokken 18.00 på onsdag.

LES OGSÅ: Disse kommer på VG-lista i Trondheim

Setter opp ekstra tog og flere vogner

NSB skriver i en pressemelding at de vil sette opp én ekstra togavgang enn ordinært på lokaltogene, klokken 20.40 fra Trondheim S til Steinkjer på onsdag. De kjører også med ekstra vogner på lokaltogene i samme strekning før arrangementsstart for at alle skal få plass.

De skriver videre at de er forberedt på at mange skal reise med de samme lokaltogene til VG-lista i Trondheim, og at de derfor setter inn alt av tilgjengelig ekstravogner i de mest populære lokaltogavgangene fra Steinkjer til Trondheim før konserten.

NSB ber også reisende om å være ute i god tid før siste lokaltogavgang fra Trondheim S til Steinkjer klokken 21.10, da toget er ventet å bli fullt.

På forsiden nå