Studentersamfundets høstprogram er klart

Statsminister Erna Solberg, Mayhem og Jaga Jazzist topper Stundetersamfundets høstprogram.

- Vi ønsker å relansere Studentersamfundet som en politisk arena, sier leder Gabriel Qvigstad ved Studentersamfundet om statsministerens besøk. 

Saken oppdateres.

Bakgrunnen for Solbergs besøk til studenthuset 10. september er en ny satsing på politiske møter. Foruten om samfunnsspørsmål skal Høyre-politikeren snakke om egen studietid.

- Vi ønsker å relansere Studentersamfundet som en politisk arena og slik skape et større tilbud for debatt. Studentene kan bli kjent med statsministeren vår. Det er viktig for studenthuset å gjøre studenter til samfunnsborgere, at de blir engasjerte og ser hva som foregår rundt seg. Studenter lærer at man skal tenke kritisk og da bør vi senke terskelen for å komme med ideer, sier studenthusets leder, Gabriel Qvigstad.

Han forteller at i tillegg til de tradisjonelle «Samfundsmøtene» om lørdagene, skal de hver onsdag ha et mindre debattmøte med mer lokale og spontane temaer. Andre temaer for høstens «Samfundsmøter» er dagens situasjon i Europa, Norge som krigsnasjon – og Nintendo og Pokémon.

Fra Klovner i Kamp til Trondheimssolistene

Blant artistene på plakaten denne høsten, finner vi svartmetallbandet Mayhem, Moddi med Trondheimssolistene og Jaga Jazzist. Rapperne i Klovner i Kamp har allerede solgt ut husets største konsertscene, Storsalen, som de gjester i oktober.

«Jaga Jazzist har mange av Norges beste musikere samlet i et stort jazz/rock/elektronika-ensemble. Personlig tror jeg det blir høstens kuleste konsert», skriver presseansvarlig Sigurd Strømsem i Lørdagskomiteen ved Studentersamfundet om konserten i Storsalen 24. september. Også Hellbillies, Bob Hund og Bernhoft skal gjeste Storsalen.

Storsalen i Studentersamfundet har pusset opp akustikken. Les mer her.

Pratearrangementene utsolgte

På de mindre scenene står blant annet rapperen Kaveh, popelektronika-artisten Bendik og indie-pop-punkerne Sløtface. Det ser likevel ut til at det er pratearrangementer heller enn konserter som slår best an hos studentene. «Radioresepsjonens postkasse, postkasse, postkasse»-arrangementet i Storsalen solgte ut 600 billetter på under to minutter. Etter trykk fra ivrige tilhengere satte Studentersamfundet opp en ekstraforestilling, også den utsolgt. Det er også Trond-Viggo Torgersen og Tore Sagens «Hvorfor det?»-forestilling om livets små og store spørsmål har solgt ut Storsalen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det er Trond-Viggo Torgersen, Radioresepsjonen og Klovner i Kamp som har klart å selge ut Storsalen i Studentersamfundet denne høsten. 

Det er Trond-Viggo Torgersen, Radioresepsjonen og Klovner i Kamp som har klart å selge ut Storsalen i Studentersamfundet denne høsten. 

På forsiden nå