- Jeg er en sånn som hytter med neven og rekker finger

Margaret Berger har ikke alltid vært like komfortabel med å være artist.

- Det går an å ha et enklere liv enn å være popstjerne, men det er ingenting annet jeg er så veldig god til, sa Margaret Berger da hun ble intervjuet av Guri Solberg under Feminalen lørdag kveld. Bildet er tatt ved en annen anledning. 

Saken oppdateres.

- Motivasjonen har gått litt opp og ned. Det er slitsomt at alle alltid skal mene noe om deg. Det går an å ha et enklere liv enn å være popstjerne, men det er ingenting annet jeg er så veldig god til, sier Margaret Berger.

Lørdag kveld ble hun intervjuet av Guri Solberg på Alma's Bistro og Bar som en del av Feminalen. Solberg har podkasten «Bra damer» der hun intervjuer folk hun er nysgjerrig på og beundrer. Intervjuet med Berger ble tatt opp og vil senere bli publisert på podkasten.

- Kylie Minogue sa en gang at hun er en medium danser, en medium sanger og da hun så helt grei ut. Men til sammen blir det en bra pakke. Jeg tenker litt sånn. Men jeg er ingen god danser, altså, sier Berger.

- Enten det gjelder booking, management, plateselskap, produsenter, lyd- og lysteknikere – det er stort sett menn jeg møter på min vei, sier Femina-aktuelle Ine Hoem.

Ble sur på flinke jenter

I den 45 minutter lange praten var de to innom alt fra familieforhold og kjærester, til den manglende kjønnsbalansen i musikkbransjen og bruddet med plateselskapet. Også jentemisunnelse, da.

- Det er litt flaut å si det, men jentemisunnelse er noe jeg har måttet lære meg å leve med. Før ble jeg sur på jenter som var bedre enn meg. Nå synes jeg det er deilig med flinke jenter. Sånn som Aurora og hennes plate – det er helt rått å være så ung og så god. Generasjonen etter deg er alltid litt bedre. Det er deilig og litt vondt på samme tid, sier Berger.

Det er like mange menn som kvinner blant publikum, men på helgas Feminalen er det kun kvinner på scenen.

Hun synes det er fantastisk å være artist i 2016.

- «Alle» ser på Norge akkurat nå, for det er så mange flinke artister her. Som Aurora, Astrid S, Matoma og Kygo. Det er kjempebra for meg at Aurora er så flink.

Har mye temperament

Hun er i utgangspunktet konfliktsky, fortalte hun, men hun har jobbet med å bli flinkere til å diskutere.

- For det er egentlig ikke så farlig. Men jeg blir gjerne fort rød i ansiktet, litt flushed, og da kan det stokke seg litt. Jeg har mye temperament, men er samtidig klassisk norsk; alt er kult, og vi sveiper gjerne ting under teppet. Men det er ikke sunt, energien må ut.

- Hvordan får du ut energien? ville Solberg vite.

- Man kan godt bruke situasjoner i hverdagen. Jeg er en sånn som hytter med neven og rekker finger når en motorsyklist drar på skikkelig ned en gate, ler Berger.

Banner som en sjømann

Berger fortalte at hun hadde vokst opp i et hippiehjem på Hitra med et utradisjonelt kjønnsrollemønster. Det var gjerne faren som laget mat og vasket gulv.

Mens mora var sykepleier, var faren prest. Og etter hvert som hun ble eldre, kom hun mer og mer i opposisjon.

- Jeg var veldig opptatt av å banne stygt, bare aldri foran pappa. Jeg husker en gang jeg sto i et fotballmål og bannet som en sjømann. Det var nok ganske stressende for ham, presten, å ha tre bestemte døtre på en råneøy.

LES OGSÅ: Margaret Berger tilbake på TV

Ambivalent til sexy image

Berger fortalte også at hun er ambivalent til alt som har med kropp og sexy image å gjøre.

- Jeg greier ikke å finne ut hva jeg synes om det. Annenhver uke tenker jeg at jeg burde gå ned fem kilo for å ta meg bedre ut på scenen. Men jeg spiser normalt, trener og er glad i øl og vin. Jeg må få lov til å holde på med musikk likevel. Det er mange manneartister som har litt mage, men da er det bare kult.

- Samtidig elsker jeg Rihanna og Beyoncé når de hopper rundt i trusa, er sexy og gjør kule moves. Det hadde vært kult å kunne hoppe rundt i trusa av og til.

I 2013 deltok Berger i MGP-finalen. Vi laget en sak som viste karrieren hennes i bilder.

Er blitt samboer

- Hva er du takknemlig for akkurat nå? spurte Solberg.

- Det er litt teit å si, men at jeg har møtt en fin mann. Vi har flyttet sammen, og han behandler meg veldig fint. Jeg synes det å være snill kjæreste er undervurdert. Jeg prøver å være god med den andre i hvert fall én gang hver dag. Men herregud så sint man kan bli på kjæresten sin.

- Når hadde du sex sist, ville Solberg vite.

- Det vil jeg ikke si, svarte Berger kjapt, før hun etter litt overtalelse la til:

- Det er ikke så lenge siden.

Feminalen
  • Musikkfestival som ønsker å skape rom for debatt og løfte frem dyktige kvinnelige artister.
  • Vil bidra til å skape og synliggjøre rollemodeller, og dermed stimulere til økt rekruttering av jenter i musikkbransjen.
  • Ble arrangert for første gang i 2014, med konserter, paneldebatter og fotoutstilling.
  • Arrangeres i år 28. til 30. oktober på Byscenen.
  • Kilde: Feminalen.no
I den 45 minutter lange praten var de to innom alt fra familieforhold og kjærester, til den manglende kjønnsbalansen i musikkbransjen og bruddet med plateselskapet. 

I den 45 minutter lange praten var de to innom alt fra familieforhold og kjærester, til den manglende kjønnsbalansen i musikkbransjen og bruddet med plateselskapet. 

På forsiden nå