Litteraturhuset i Trondheim søker ny daglig leder:

- Det finnes få stillinger av denne typen

Litteraturhuset i Trondheim søker ny daglig leder. Trond Åm ønsker å fortsette i jobben.

Trond Åm er nåværende leder for Litteraturhuset.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Etter mange års planlegging og innsats åpnet Litteraturhuset i Trondheim i oktober. Nå markerer de overgangen fra å være et prosjekt til å være en etablert institusjon ved å lyse ut en fast stilling som daglig leder for huset.

- Interessant stilling

Trond Åm har vært prosjektleder for Litteraturhuset siden februar i fjor, og hovedoppgaven hans har vært å få gjennom og realisere prosjektet. I tillegg har han ført en aktivitet rundt Litteraturhuset som han mener har vært viktig for å vise politikerne, som satt på bevilgningene til huset, hva et litteraturhus kan gjøre for Trondheim. Han ønsker nå selv å søke på lederstillingen som er utlyst og ledig fra 1. januar 2017. Han tror han må regne med konkurranse om jobben:

- Umiddelbart vil jeg tro at folk vil synes dette er en interessant stilling. Det finnes få stillinger av denne typen i kulturlivet i Trondheim.

LES OGSÅ: Litteraturhuset åpner i Trondheim

- Arrangementene viktigst

Litteraturhuset er sammen med den nye kunsthallen plassert i brannstasjonens tidligere lokaler øverst i Søndre gate, tett inntil folkebiblioteket. Da det åpnet, var mange overrasket over hvor lite det var, og noen lurte til og med på hvor det var. Åm mener at størrelsen på lokalet være en fordel for Litteraturhuset.

- Det koster mye å vedlikeholde og drifte en stor bygning, og ved at vi har et mindre lokale til Litteraturhuset gjør at vi kan konsentrere oss om det som er det viktigste, nemlig å lage gode arrangement. Vi har også gode samarbeidsavtaler med for eksempel biblioteket som gjør at vi har tilgang til lokaler gratis.

LES OGSÅ: Dronningen åpner kunsthallen

Mange møtte opp for å få med seg åpningsshowet da Litteraturhuset åpnet dørene for første gang i oktober. 
        
            (Foto: Therese Alice Sanne)

Mange møtte opp for å få med seg åpningsshowet da Litteraturhuset åpnet dørene for første gang i oktober.  Foto: Therese Alice Sanne

På forsiden nå