«The Crown» er tittelen på Netflix-orginalen som ble lagt ut i sin helhet (første sesong) i dag.

Serien som tar for seg livet til Dronning Elizabeth II er uten sammenligning det dyreste og mest prestisjetunge prosjektet som Netflix så langt har tatt på seg. Den første sesongen som består av ti timelange episoder ligger nå klar på norske Netflix.

Les også: Nytt på Netflix

Les også: Netflix for dummies

Hele sesongen klar

Serien tar for seg å spore livet til Dronning Elizabeth II av Storbritannia fra hennes bryllup i 1947 og fram til i dag. Serien er planlagt å få 60 episoder fordelt på seks sesonger. Claire Foy («Wolf Hall», «Crossbones», «Season of the witch») spiller den unge  Elizabeth II i de første sesongene. Hvem som tar over som den litt eldre dronningen er ennå ikke klart.

For Downton Abbey -fansen

«The Crown» betegnes som en gavepakke for fans av serier som «Downton Abbey» og lignende. Dette er et kostymedrama av den typen som kun BBC vanligvis tør bryne seg på. Men om vi skal tro de første anmeldelsene så har Netflix klart svenneprøven med bravur.

Første sesong tar for seg kongehuset og Storbritannias prøvelser i etterkrigsårene. Det pøses selvfølgelig også på med intriger, bakvaskelser, hemmelige kjærlighetsforhold og et innenriks politisk spill som overgår selv «House of Cards», strømmetjenestens andre trumfkort.

Se The Crown her