Vil dytte Flakne og Ingebrigtsen ned fra cupfinalelåt-pallen

Har fått gode tilbakemeldinger på RBK-sangen «Ære være Rosenborg».

I anledning Cupfinalen 2016 har trondheimsbandet Van Gogg skrevet cupfinalelåta «Ære være Rosenborg».

Saken oppdateres.

- Da Rosenborg kom til cupfinalen, måtte vi selvfølgelig lage en cupfinalelåt, sier Steffen Eian (30).

Sammen med Georg Liasjø (29), Jørgen Ugedal (30) Trond Strøm Nilssen (29) spiller Eian i trondheimsbandet Van Gogg.

Denne uka publiserte de sin splitter nye RBK-sang og musikkvideo på Youtube, «Ære være Rosenborg».

- Tre av oss har spilt sammen hele livet. I tillegg er vi alle supportere og har lenge lekt med tanken på å lage en RBK-låt. Da Rosenborg kom til cupfinalen, var det bare å kjøre på, sier Eian.

Bidrar til å skape magi

Låten er spilt inn i garasjen til en av bandmedlemmene, mens vokalen er tatt opp hos Lydsporet studio i Fjordgata. Teksten til låta ble skrevet av Georg Liasjø på en innenriksflyvning i Vietnam. Musikkvideoen spilte de inn på forskjellige landemerker i Trondheim.

LES OGSÅ: Sang RBK-låt - ble banket til blods

Eian forteller at Rosenborg-sanger og -kassetter var et viktig element i musikkoppdragelsen til bandmedlemmene, og at det bidro til å skape magi rundt fotballentusiasmen og Rosenborg. Han synes Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen selv fortjener en kongepokal eller to for sin musikkinnsats for fotballaget.

Etter at bandet publiserte låta på Youtube fredag, har den passert 2000 visninger. De har også fått mange hyggelige kommentarer, sier Eian.

Etterlyser mer futt

«Ære være Rosenborg» er et forsøk på både å hylle Flakne og Ingebrigtsen «Rosenborg-sjanger» og RBK.

LES OGSÅ: Ingrid Bolsø Berdal: - Jeg har fått meg en nydelig kjæreste

- De fleste låtene Flakne og Ingebrigtsen har laget er bra, men «10 000 troll» er favoritten, sier Eian. Han er ikke like begeistret for duoens siste RBK-hyllest, «Troillongan tar kongen i hånda».

- Den er litt i roligste laget. Jeg ser det er mange supportere som også etterlyser mer futt. Planen vår var å komme dem i forkjøpet, men det rakk vi ikke, sier Eian.

- Men de har en rolig låt, vi har en med mer fart i. Jeg tror vi skal klare å dytte Flakne og Ingebrigtsen ned fra cupfinalelåt-pallen, legger han til spøkefullt.

LES OGSÅ: Damevri på årets cupfinale-låt

Shitrich' låt vakte avsky

Helt siden 1988 er det blitt skrevet cupfinalesanger til Rosenborg. Den mest kjente, Flakne og Ingebrigtsens «Rosenborgsangen», ble spilt inn før cupfinalen i 1998, med hjelp fra blant andre Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Ronni Le Tekrø, Diesel Dahl og Nils Arne Eggen.

«Troillongan tar kongen i hånda» er låtskriverduoens attende RBK-låt.

Andre som har skrevet låter for å hylle laget er Sie Gubba («Laget e Rosenborg», 2015), Nullskattesnylterne («RBK», 2006), Terje Tysland («Tænke på Rosenborg», 2013) og Shitrich («Bombefly», 2013).

Sistnevnte låt fikk mange i Molde til å reagere kraftig.

Hør Johndoes ukjente hyllest

Foran cupfinalen i 2013 skrev trondheimsbandet Johndoe låta «Slå Slå Slå».

Den ble aldri utgitt, men du kan høre den her.

På forsiden nå