Stargate vil tilbake til scenen

Å varme opp for Coldplay foran 80 000 mennesker ga mersmak.

Mikkel Eriksen (t.v.) og Tor Erik Hermansen i Stargate har i en rekke år vært bakmenn som låtskrivere og produsenter. Men å varme opp for 80 000 Coldplay-fans har gitt dem lyst til å stå mer på scenen - først og fremst som dj-er. 

Saken oppdateres.

Det kan bli aktuelt for Stargate å opptre og gi ut musikk under eget navn.

Det røper låtskriver- og produsentduoen i en stor reportasje i Dagens Næringsliv sist fredag. Da de varmet opp for Coldplay med et dj-sett i Los Angeles i august, ga det Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen lyst på mer.

- Ingen artistdrøm

- Det var utrolig gøy å spille for mer enn 80 000 tilskuere, så vi ser ikke bort ifra at vi kommer til å gjøre det igjen, sier Eriksen og Hermansen til DN. De avviser at de har sittet med en artistdrøm i 15 år, og mener de ikke vil strekke seg lenger enn til å være dj-er. Samtidig innrømmer de at om de lager noe fett, kan det være aktuelt å gi det ut under Stargate-navnet.

LES OGSÅ: Coldplay + Stargate = sant

- Vi forsto under Coldplay-gigen at det hadde vært kult å ha flere låter som ikke var skrevet for andre. Vi har begynt å se på det, men har ingen konkrete planer, sier de i reportasjen, og nevner David Guetta og Calvin Harris som eksempler på beslektede låtkrivere og produsenter som gir ut låter i eget navn i stedet for å gi dem til andre artister.

LES OGSÅ: Stargate topper verden

Studio til 43 millioner

Til DN forteller Eriksen og Hermansen om veien fra Tiller (der Stargate Studios startet i 1996), via England til USA - først ni år i New York, før de flyttet videre til Los Angeles for to år siden, blant annet for å jobbe mer med filmmusikk. Her har de nylig kjøpt et hus til 5,25 millioner dollar, eller drøyt 43 millioner kroner. Det er i ferd med å bli bygget om til studio, deres første egne siden tiden i Trondheim.

De forteller også historien om hvordan de holdt på å gi opp da det britiske markedet ble mettet på Stargate-soundet, men hvordan de gjennom Ne-Yos gjennombruddshit «So Sick» fra 2006 fikk et fotfeste i det amerikanske markedet. Om opp- og nedturer, om hvordan de gikk fra å være på konkursens rand i 2004, til i dag å ha tjent så mye at de ifølge seg selv kunne ha pensjonert seg. Om møtene med Madonna, Whitney Houston og Jay-Z.

- Stargate har har hatt stor innflytelse. En sjelden gang i musikkhistorien skjer det noe magisk når de rette musikerne møter den rette tekstforfatteren og alt bare stemmer. Det skjedde med Stargate og Ne-Yo, sa samarbeidspartner Jay-Z til Adresseavisen da vi intervjuet ham i 2009.

Over 50 topp 10-hits

JAY-Z: - Mikkel er et geni

Mellom 1998 og 2002 hadde Stargate 30 topp 10-singler på de britiske listene. Etter flyttingen til USA har de stått bak 24 topp 10-hits i USA. Til sammen 21 av sangene har gått helt til topps. Flest hits har de hatt med Rihanna, men har også skrevet hits for stjerner som Coldplay, Katy Perry, Beyoncé, Rita Ora, Chris Brown, S Club 7, Blue, Wiz Khalifa og Ylvis.

LES OGSÅ: Her vet Stargate og Katy Perry at de har laget en megahit

Trives i Los Angeles

Og Eriksen og Hermansen trives USA, og har ingen umiddelbare planer om å flytte. Eriksen sier til DN at han, kona Hege og barna Elise (13) og Selma (8) endelig hadde etablert seg i New York, men at flyttingen til Los Angeles har gått over all forventning.

LES OGSÅ: Stargate flytter til Los Angeles

- Ungene trives med en mer utendørs livsstil, de får springe rundt i hagen og ri hest. Det føles mer norsk, bare at det er den beste sommmerdagen du kan tenke deg - hver dag, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

På forsiden nå