Slutt for «Anno»

Den tredje sesongen av NRK-serien «Anno» fra Trondheim avsluttet nylig. Men nå er det slutt på historisk reality.

Vant «Anno» 2017: Linn Elise Rølvåg (34) vant NRKs tv-konkurranse «Anno». Nordlendingen tok seieren foran finalist Simen Havig-Gjelseth (45) (til venstre) fra Akershus.   Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

NRK kommer ikke til å sende en ny sesong med det første.

I år har seertallene vært betydelig lavere enn i de to første sesongene. Finalen hadde et snitt på 667.000 seere, til sammenligning hadde fjorårets finale 906.000 seere, skriver Kampanje.

Kanalen oppgir at de ønsker å gi plass til andre satsninger og at det er derfor de tar «Anno» av skjermen. Det opplyser NRK Trøndelag.

Siste sesong av serien tok plass i Trondheim

I den tredje runden med NRKs realityserie «Anno» reiste de 14 deltagerne tilbake til senmiddelalderen. Året var 1537 og de skulle kjempe om det ettertraktede borgerbrevet. I inntil ti uker bodde deltagerne i et tilbygg til Erkebispegården ved Nidarosdomen hvor de har lært tradisjonelt håndverk, samt kjempet mot hverandre i dueller og turneringer.

Det er Strix Television som har produsert serien for NRK.

LES OGSÅ: Helikopterpilot Linn Elise Rølvåg gikk seirende ut av «Anno»

Legges på is

– Det kan hende det blir en fjerde sesong. Men ikke neste år. Det er nylig blitt besluttet, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen til NRK Trøndelag.

- NRKs innhold er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å gi publikum både nytt og etablert programinnhold. Vi ønsker å skape mer variasjon i tilbudet til publikum også neste år, og ett av mange grep er å ta pause i Anno neste år for å gi plass til nye satsinger, sier Helsingen.

LES OGSÅ: «Anno» er fantastisk trondheimsreklame

Til tross for noe synkende seertall, utelukker ikke TV-sjefen at det kan bli flere sesonger av serien siden.

– Vi har nå vært igjennom tre forskjellige historiske epoker fra tre forskjellige steder, men det er flere epoker og interessante temaer å ta tak i. Så jeg ser ikke bort fra en ny sesong kan være aktuell, sier Helsingen til NRK Trøndelag.
På forsiden nå