Trond Espen Seim blir konge i Spelet

Skuespilleren vender tilbake for å spille Olav den hellige på Stiklestad i sommer.

Det helles dyreblod over Gudrun (Hanne Skille Reitan) under solleiken i årets spel på Stiklestad. Her er hun i en av de sterke scenene sammen med kongen (Trond Espen Seim) og Arnljot Gelline (Roger Storm). - Jeg vil gjøre forestillingen råere, sier instruktør Hanne Tømta.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter offentliggjør dette i en pressemelding fredag morgen.

- Vi er utrolig glad for at vi kan få tilbake en kapasitet som Trond Espen Seim i rollen som Olav, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Mari Maurstad kommer

Seim spilte også rollen som  Olav den hellige i Spelet om Heilag Olav i 2016.

Mari Maurstad kommer også til Stiklestad, for å spille den hedenske tjenestekvinnen Grima. Maurstad, som er en av Norges mest kjente skuespillere, har vært ansatt med Nationaltheatret siden 1981. Hun har også lang erfaring fra utendørsspel, blant annet som Den Grønnkledde og Anitra i Peer Gynt-spelet på Gålå.

Lavrans Haga er ny i rollen som Tormod Kolbrunarskald. Haga har tidligere spilt flere roller i Spelet.

- Vi har forøvrig sett Lavrans i mange ulike roller de senere årene, nå sist i Verdal Teaterlags «Levva livet. Nå tar han et nytt steg videre i den viktige sangrollen som Tormod Kolbrunarskald, sier Hofstad.

LES OGSÅ: 4000 så premieren på Stiklestad-spelet

Flere nye roller

Tore Berntsen Granås fra Nord-Trøndelag teater spiller rollen som bonden Torgeir fra Kvistad. Granås har også lang spelerfaring fra flere roller.

En annen som vender tilbake til Stiklestad i en ny rolle er skuespilleren Even Stormoen. Han spilte kongen i 1997 og 1998, og i år skal han bekle rollen som Gamal-Jostein.

Sondre Krogtoft Larsen får rollen som hærmannen Froste. Larsen har jobbet ved flere institusjonsteatre og har medvirket i flere tv-serier og filmer.

Instruktør blir Hanne Tømta og musikalsk leder er Simon Reitan. Tomas Adrian Glans er koreograf, og Hans Martin Molvik er korinstruktør.

På forsiden nå