550 ungdommer inntok Bjugn kulturhus

Bjugn kulturhus har vært fylt til randen denne helgen av ungdommer med talent for sang, dans, kunst, film eller andre kulturelle uttrykk.

UKM sin fylkesmønstring åpnet fredag og har pågått i hele helgen i Bjugn kulturhus. 

Saken oppdateres.

550 ungdommer fra Sør-Trøndelag har deltatt i helgens fylkesfinale i Ungdommens kulturmønstring i Bjugn. Hovedtyngden av dem som deltar opptrer med musikk og sang, men også maleri, foto, kunsthåndverk og film var representert under mønstringen.

Et løft for hele kommunen

- Dette arrangementet er et kjempeløft for Bjugn kommune. Alle deltagerne i tillegg til lærere, ledere og ledsagere er innkvartert i kommunens egne lokaler. Bespisning foregår ved Fosen videregående skole. Det er litt av en logistikk som skal til for å få et så stort arrangement på skinner, sier Svein Strugstad som er kulturhusleder i Bjugn.

Flere hundre på scenen

I løpet av helgen har flere hundre innslag i sang og dans blitt vist fra scenen i kulturhuset. Et hundretalls kunstverk har vært utstilt, og filmer er vist i auditorium.

- Mellom 50 og 60 personer har vært i sving her denne helgen. Kokk- og servitørlinja ved Fosen videregående har stått for matserveringen. Det har i det hele tatt vært en gedigen innsats fra støttespillere i hele kommunen for å få dette til, sier Strugstad og legger til at både Bjugn kulturhus og Fosen videregående skole har ti års jubileum i år.

- Vi har moderne fasiliteter som gjør det mulig for å oss å gjennomføre slike mønstringer, sier Strugstad.

Black Moon fra Bjugn var ett av bandene som deltok under UKM i helgen 

Black Moon fra Bjugn var ett av bandene som deltok under UKM i helgen 

På forsiden nå