Filmrekvisita på loppemarked

Både moderne utstyr og antikke gjenstander er til salgs når det trønderske laget bak «The Bird Catcher» lager loppemarked.

Lamper og jakker: Gerd Åberg (til venstre) fra Iladagan og Julie Barstrand fra Film in Norway med noen av gjenstandene som skal selges på loppemarkedet lørdag. 

Saken oppdateres.

Innspillingen av den britiske filmen «The Bird Catcher» har involvert mange trondhjemmere denne våren. Folk har bidratt med innspill til tidsriktige lokasjoner og autentisk rekvisita som er brukt i filmen. 300 trøndere er involvert i ulike statistroller.

– Denne produksjonen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten innsatsen som enkeltmennesker har lagt ned. Det blir lagt merke til utenfor Norges grenser, og det gjør oss stolte over å være en del av denne flotte byen, sier Joachim Lyng, daglig leder i Film in Norway.

LES OGSÅ: Oscar-produsent i full sving på Bakklandet

Inntekter til Iladagene

Nå avsluttes «The Bird Catcher»-produksjonen med et loppemarked førstkommende på lørdag.

– Folk kan ta turen innom for en kopp kaffe og få et godt tilbud på moderne utstyr og antikke rekvisita som er brukt under innspillingen, sier Lyng.

Film in Norway har vært serviceproduksjonspartner for den britiske hovedprodusenten av filmen.

På settet: Den britiske spillefilmen «The Bird Catcher» skal lanseres i løpet av 2018. Filmen tar for seg en historie fra andre verdenskrig, hvor en 14 år gammel jødisk jente som bor i Trondheim må flykte fra Trondheim og over til Sverige. Her er skuespillerne Janne Kokkin (i frisørstolen) og Anders Baasmo Christiansen (til høyre) på filmsettet som var på Bakklandet i Trondheim i april. 

 

Inntektene fra loppemarkedet går til Iladagene. Huseier Koteng Eiendom låner ut lokalene og har dessuten lagt opp til et prestasjonsbasert tilskudd til det gode formålet.

– De vil bidra med det samme beløpet som kommer inn gjennom loppemarkedet, forteller Lyng.

– Over all forventning

– Dette skaper livsglede for både unge og gamle. Vi har alt fra quiz, allsangkveld, konserter i bakgårdene til revy og stort marked i parken, forteller leder i Iladagene, Gerd Åberg.

Noen av rekvisittene som det kanskje blir kamp om på loppemarkedet lørdag.  Foto: Privat

 

Iladagene arrangeres i år fra onsdag 7. juni.

– Bare tanken på å være så hyggelig å komme til oss med dette er overveldende. Jeg vil gi all honnør til filmfolkene og til firmaet Koteng, de har vært fantastiske med oss i alle år. Å få denne gaven er over all forventning, sier Åberg.

Loppemarkedet i den gamle spikerfabrikken i Nedre Ila 39 arrangeres lørdag 13. mai klokken 13-15.

LES OGSÅ: Britisk storfilm spilles inn i Trondheim

På forsiden nå