Fotogalleriet Modul 35 er et visningsted for fotokunst som Norsk Fotofagskole står bak. Skolen har kjøpt en flyttbar modul på 35 kvadratmeter, laget for å kunne plasseres i ledige byrom. Torget utenfor DNB-bygget på Solsiden er første plasseringssted for modulen, og fredag kveld åpnet galleriet med utstillingen «Malung».

Visningsted for fotokunst

- Dette skal være et uavhengig galleri og ikke en forlengelse av fotofagskolen. Men selvsagt vil mange av fotokunstnerne vi er i kontakt med gjennom skolen ha utstillinger her. Det har ikke vært noe visningsted for fotokunst i Trondheim tidligere, og dette rommet er stort nok til å ha en fotoutstilling, og lite nok til å gjøre det overkommelig å produsere den, sier Arild Juul, faglig leder for kunstfotolinja ved Norsk fotofagskole og kurator for utstillingen. Han tilføyer at de lenge har drømt om et sted der gode fotoprosjekter kan vises frem for publikum. Tanken er at modulen skal bli stående på Solsiden i ett år, og at den deretter flyttes til en annen ledig tomt i Trondheim sentrum.

Salgsutstilling

- Det er en ingen stor tradisjon for å kjøpe foto som kunst i Norge, og vi forventer ikke at vi skal finansiere dette med salg av bilder. Men det hadde vært veldig fint om vi fikk det til, sier Juul.

Åpningsutstillingen «Malung» består av 14 bilder laget av fotokunstneren Lars Botten. Han er opprinnelig fra Trondheim, men har nå base i Paris som mote-, magasin- og reportasjefotograf.

Bottens fotoprosjekt er basert på hans møte med den svenske småbyen Malung for mer enn 20 år siden med Amcars, Folkrace, Raggare, danseband og mye liv.

Planlegger bok

- Jeg reiste tilbake igjen noen år senere og tok en fin fotoserie som blant annet har blitt publisert i D2 og Fjords Magasin. Planen er at det skal bli en bok med disse bildene, og det er langt nærmere nå etter at jeg fikk denne invitasjonen om å ha en utstilling her på Modul 35, sier Botten.

Utstillingen «Malung» av Lars Botten vil bli stående frem til 30. juli, og det er lagt en plan for fem til seks utstillinger i løpet av høstsemesteret.

Arild Juul og Ingrid Loeng ved Norsk Fotofagskole under åpningen av Modul 35, Trondheims første visningssted for fotokunst. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
Lars Botten er første utstiller på Modul 35 med utstillingen «Malung». Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
Midt på Solsiden har det kommet en hyttelignende trekasse som er Trondheims første visningssted for kunst. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
Fotokunstneren Lars Botten er første utstiller på Modul 35 med utstillingen «Malung». Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth