Vigdis Hjorth tar opp konflikten med søsteren i ny bok

I samtaleboken «Vigdis, del for del» tar forfatter Vigdis Hjorth opp konflikten med søsteren og familien, skriver VG.

I «Arv og miljø» skriver Vigdis Hjorth om konflikter rundt et arveoppgjør og ting som virvles opp da faren dør.  Foto: Kristin Slotterøy

Saken oppdateres.

Dermed fortsetter debatten som ble startet med Vigdis Hjorths roman «Arv og Miljø».

Søsteren Helga Hjorth mente boken utleverte henne og familien og kom i august med et motsvar i form av romanen «Fri Vilje».

Vigdis Hjorth har ikke villet kommentere søsterens motroman, men VG kjenner til at Kaja Schjerven Mollerins samtalebok ble utsatt nettopp for å få med en del om romankonflikten med søsteren.

LES OGSÅ: «Arv og miljø» fikk terningkast 5 i Adresseavisen

- Tror ikke på overgrep

I «Arv og miljø» skriver Vigdis Hjorth om konflikter rundt et arveoppgjør og ting som virvles opp da faren dør. Det handler blant annet om overgrep.

- Har du blitt gjort til romanfigur mot din vilje, vil du erfare at det blir så å si umulig å forsvare seg. Så falt jeg ned på at ideen om å skrive en roman om erfaringene ville være den beste måten å gjøre det på, sa Helga Hjort da hun ga ut «Fri Vilje».

«- Hun er selvsagt i sin fulle rett til å skrive den, men det er flere vanskelige regnestykker hun skal få til å gå opp i romans form. (...) Hun sier alt i min bok er sant, bare ikke overgrepshistorien.» sier Vigdis Hjorth i samtaleboken.

Er roman den nye kronikken? Helga Hjorths kampskrift mot forfattersøster Vigdis, er en hevngjerrig litterær granat inn i debatten om virkelighetslitteratur, skriver Adresseavisens kommentator Terje Eidsvåg.

Søsterens versjon: Helga Hjorth som egentlig er jurist, har skrevet en roman, «Fri vilje» som motsvar til Vigdis Hjorths familiedrama fra ifjor, «Arv og miljø». 
        
            (Foto: Foto: Sturlasson)

Søsterens versjon: Helga Hjorth som egentlig er jurist, har skrevet en roman, «Fri vilje» som motsvar til Vigdis Hjorths familiedrama fra ifjor, «Arv og miljø».  Foto: Foto: Sturlasson

På forsiden nå