Her er årets Ukenavn

Tradisjonen med flere betydninger brytes.

Ved midnatt ble UKE-navnet 2017 avduket på Studentersamfundet i Trondheim. Video: UKA-17.

Saken oppdateres.

Ved midnatt natt til torsdag ble det avslørt, etter et omfattende fyrverkeri minuttene i forkant. «Ta-De-Du!» er årets Ukenavn, og dermed også navnet på Ukerevyen.

SE VIDEO FRA AVDUKINGEN I VINDUET OVER

- Vi er veldig fornøyde med navnet. Det er et enkelt navn som er lett å huske, og det kler revyen godt, sier Ukesjef Martin Næss til Adresseavisen.

Les også: - Det har vært en vanvittig etterspørsel

Revysjef Sofie Afseth er lettet over at hemmeligheten nå er kjent.

- Jeg gleder meg veldig til å slippe å gå rundt og holde dette hemmelig. Det har vært en lang periode hvor vi som har visst dette har gått rundt og ruget på hemmeligheten.

Les også: EDM-superstjerne til Uka

Det er et enkelt navn som er lett å huske, og det kler revyen godt, sier Ukesjef Martin Næss om «Ta-De-Du!» 

Les også: De skal få deg til å le på Uka

Fellesskap og dugnad

Navnet ble bestemt allerede i slutten av mars. Ifølge Afseth hadde Forfatterkollegiet så mange som 80 navn på blokka den siste kvelden.

- Vi håper det er et begrep som kan bli litt Uka-sjargong. Når man sitter på Lyche og skal gjøre opp regninga, så kan man bare si «ta det, du!». Det hadde jo vært artig, sier Afseth.

Hun vil ikke røpe for mange detaljer rundt hvordan navnet skal flettes inn i revyen, men sier at fellesskap og dugnad er viktige stikkord.

«Ta-De-Du!» er årets Ukenavn.  Foto: Frank Lervik

Les også: Så mange millioner har Uka tjent de siste 20 årene

Bryter med tradisjon

Årets Ukenavn både bryter og opprettholder tradisjoner. Navnet har tradisjonen tro tre stavelser, og bindestreker har også vært vanlige i tidligere Ukenavn. Tidligere har også det vært vanlig at Ukenavnet har tre betydninger, men slik ble det ikke denne gangen.

- Det har jo egentlig bare en betydning, selv om det kan sies i flere kontekster. Men vi fant ut at det var viktigere for oss å ha et navn vi likte godt enn å følge alle tradisjoner, og vi ser jo at «regelen», med tre betydninger ikke alltid har blitt fulgt før, sier Ukesjef Næss.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå