Likte du «The Handmaid's Tale»?

Da MÅ du bare se denne.

Saken oppdateres.

Fredag slapp Netflix mini-serien «Alias Grace» basert på Margaret Atwoods bok med samme navn fra 1996.

Og la det være klinkende klart fra første stund; om du likte HBO-serien «The Handmaid's Tale» basert på Atwoods dystopiske roman fra 1986, så kommer du til å elske denne.

LES OGSÅ: Netflix får kritikk for 22. juli-innspilling i Nøtterøy

«Alias Grace» er, om mulig, faktisk enda bedre enn «The Handmaid's Tale». Sarah Gadon («11.22.63», «A Royal Night Out») gjør en karriereomveltende innsats i rollen som tjenestepiken Grace Marks som blir mistenkt for å ha drept sin arbeidsgiver Thomas Kinnear og hushjelpen Nancy Montgomery. Historien er basert på en virkelig historie.

Vi har ennå ikke fått sett alle seks episodene i mini-serien, men om de to første skal være noe å gå etter så snakker vi en potensiell Emmy-vinner i flere kategorier her.

Også anmeldere verden rundt slenger om seg med panegyriske anmeldelser. Allison Shoemaker fra rogerebert.com skriver følgende:

«Sarah Polleys adapsjon av Alias Grace matcher The Handmaid's Tale, men på en enda mer effektiv måte.».

Verne Gay i Newsday skriver: «Det tar seks fulle timer å nøste opp mysteriet, men den reisen er...fabelaktig. Altoppslukende.».

Alle seks episodene av «Alias Grace» ligger tilgjengelig på Netflix nå.

Andre nyheter fra Netflix:

6 Days

Thriller-drama fra hendelsen der en gruppe bevæpnede menn okkuperte den iranske ambasaden i London i 1980.

 

Up

Pixars fantastiske animasjonsfilm om en gretten, gammel gubbe, en lubben speidergutt og et flyvende hus...

 

Purple Rain

Den ikoniske filmen med både hovedrolle og musikk av Prince. Skal du bare se èn eneste 80-talls -film denne uken så se denne.

 

The Lives of Others

En av de beste tyske filmene fra de siste tyve årene sammen med «Der Untergang». Noen år før det sosialistiske regimet i Øst-Tyskland rakner, overvåker det fryktede Stasi alt og alle. En effektiv offiser får sympati for dem han skal avlytte.

 

Black Sails - 3 sesonger

Endelig. Etter at HBO Nordic har sittet på denne serien i flere år er den nå tilgjengelig i sin helhet på Netflix. Den beste pirat-serien noensinne? Vi synes det. Vær bare forberedt på de fem-seks første episodene i den første sesongen er like trege som sirup på et kosteskaft i januar. Men når serien først får opp dampen så smeller det skikkelig.

 

Midnight Sun - 1 sesong

Svensk-fransk nordic noir -serie med Peter Stormare. Denne tok oss litt på senga med sine usedvanlige brutale og blodige scener og setting. Langt nord i Sverige blir en fransk statsborger funnet drept på bestialsk vis. En etterforsker fra Paris settes inn i saken sammen med den svenske statsadvokaten. Snart avdekkes et langt mørkere og større mysterium enn det lå ann til i utgangspunktet.

 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå