Nå blir det lov å svinge seg i New York

New Yorks borgmester Bill de Blasio slår en strek over en 91 år gammel lov som har forbudt dans på utesteder i verdensmetropolen. 

Kritikerne mener loven opprinnelig var et forsøk på å opprettholde raseskillet, ettersom den særlig ble brukt mot de mange jazzklubbene i Harlem der svarte og hvite svingte seg sammen på dansegulvet.  Foto: Scanpix/NTB

Saken oppdateres.

Loven som forbyr dans på barer, restauranter og klubber i New York trådte i kraft i 1926.

Kritikerne mener loven opprinnelig var et forsøk på å opprettholde raseskillet, ettersom den særlig ble brukt mot de mange jazzklubbene i Harlem der svarte og hvite svingte seg sammen på dansegulvet.

- Nå er det 2017 og denne loven gir ingen mening. Nattelivet er en del av den smeltedigelen New York er og bringer folk sammen, sier Bill de Blasio.

- Vi ønsker en by der folk jobber hardt og der de kan nyte nattelivet uten et uforståelig forbud mot å danse, sier han.

LES OGSÅ: Trøndere vant filmkonkurranse i New York med HBO i juryen

Må ha dispensasjon

Danseforbudet har rett nok bare i liten grad blitt håndhevet de siste tiårene, og det har også vært mulig å søke om dispensasjon. Dette har imidlertid vært svært vanskelig å få, og bare rundt 100 av New Yorks drøyt 20 000 utesteder har hatt slik tillatelse.

Det danses rett nok på en rekke andre utesteder også, men eierne der har inntil nå risikert bøter.

New Yorks utesteder omsetter årlig for milliarder av dollar, sysselsetter rundt 300 000 mennesker og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

LES OGSÅ: Siste storbonde på «Farmen»: - Halvor har blitt paranoid og koko i huet

På forsiden nå