Rockheim Hall Of Fame får sitt femte trønderske medlem

Stage Dolls blir innlemmet sammen med Morten Abel og Kari Bremnes.

Innlemmes i Hall of Fame: Stage Dolls består av Morten Skogstad, Torsteimn Flakne og Terje Storli. 

Saken oppdateres.

- Det er stor stas, og helt uventet. Men selv synes vi jo ikke dette er ufortjent da, sier Torstein Flakne i Stage Dolls.

Innlemmelsesseremonien til Hall of Fame 2018 blir arrangert i Olavshallen 27. mai, med Jon Niklas Rønning som programleder. Showet blir vist i opptak på NRK1.

LES OGSÅ: Endelig kom anerkjennelsen til Stage Dolls

LES OGSÅ: Disse ni er nominert til Hall Of Fame

Det var to trønderske artister nominert denne gangen, Casino Steel og Stage Dolls. På en pressekonferanse tirsdag klokka ble det gjort kjent at Stage Dolls er blant de tre storjuryen av artister, journalister og bransjefolk har stemt frem. Åge Aleksandersen, DumDum Boys, Knutsen & Ludvigsen og Motorpsycho blant de i alt 29 artistene som hittil er innlemmet i norsk populærmusikks adelskalender.

På farten siden 1983

Stage Dolls ble startet i 1983, etter at frontfigur Torstein Flakne allerede hadde opplevd stor suksess med sitt første band The Kids. Stage Dolls var med i den første generasjonen norske artister som gjort det bra i USA. «Love Cries» nådde 46. plass i 1989. Stage Dolls vil alltid bli forbundet med 80-tallet, men bortsett fra en kort periode på 90-tallet har bandet eksistert kontinuerlig, og spiller et 30-talls konserter årlig. de har et stort og hengivent publikum.

LES OGSÅ: Rockheim Hall Of Fame begynner å bli en flott klubb. Men navnet er misvisende

LES OGSÅ: Jeg trodde dette bare var noe for rockemusikere

Blant de hyppigst nominerte

De to andre artistene som ble stemt frem i år er også folkekjære artister med en karriere som spenner over flere tiår. Begge er blant artistene som er blitt nominert fleste ganger. Morten Abel gjorde det bra som vokalist i the Mods som platedebtuerte i 1981, og September When, før han startet en gullkantet solokarriere. Han fikk sin første Hall of Fame-nominasjon i 2012 og trengte fem av dem før han ble stemt inn i år. Kari Bremnes platedebuterte i 1987, og har igjennom alle år hatt taket på såvel publikum som kritikere. Hun har vært nominert de siste fire årene.

Innlemmes i Hall of Fame: Morten Abel 

Innlemmes i Hall of Fame: Morten Abel 

Innlemmes i Hall Of Fame: Kari Bremnes 

Innlemmes i Hall Of Fame: Kari Bremnes 

På forsiden nå