- Snu dere og prat med den bak dere

Slik testet konferansier Pernille Sørensen intelligensen i salen. Men først hadde nyttårkonsertpublikummet hilst på personen i setet ved siden av.
Marit Heldal i midten er nominert til Årets trønder for innsatsen sin for flyktningebarn på Lesvos i Hellas. Her sammen med datteren Ragnhild Heldal (t.v.) og kommunikasjonssjef Nina Steen i symfoniorkesteret. Klikk på bilde for å se flere bilder fra konserten og minglingen først.   (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Marit Heldal i midten er nominert til Årets trønder for innsatsen sin for flyktningebarn på Lesvos i Hellas. Her sammen med datteren Ragnhild Heldal (t.v.) og kommunikasjonssjef Nina Steen i symfoniorkesteret. Klikk på bilde for å se flere bilder fra konserten og minglingen først.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Bent Sæther og Motorpsycho er også nominert til Årets trønder. Han er litt spent og litt usikker på hva det innebærer i tilfelle, men sier han mest av alt er her for å høre symfoniorkerster. - Jeg får for sjelden tid til å gå på konserter med symfoniorkesteret og skulle gjerne ha gjort det mer, sier han.   (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Bent Sæther og Motorpsycho er også nominert til Årets trønder. Han er litt spent og litt usikker på hva det innebærer i tilfelle, men sier han mest av alt er her for å høre symfoniorkerster. - Jeg får for sjelden tid til å gå på konserter med symfoniorkesteret og skulle gjerne ha gjort det mer, sier han.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Kveldens morsomme konferansier: Pernille Sørensen.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Kveldens morsomme konferansier: Pernille Sørensen.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Didrik Tangen synger Tårnarien av Puccini  (Foto: sebastian bjerkvik)

Didrik Tangen synger Tårnarien av Puccini  Foto: sebastian bjerkvik

Kveldens dirigent for TSO: Dalia Stasevska.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Kveldens dirigent for TSO: Dalia Stasevska.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Jovan Pavlovic og Marko Markovic sammen med symfoniorkesteret.  (Foto: sebastian bjerkvik)

Jovan Pavlovic og Marko Markovic sammen med symfoniorkesteret.  Foto: sebastian bjerkvik

 
 
Fersk pensjonist og tidligere biskop Tor Singsås sammen med Geirmund og Helga Lykke.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Fersk pensjonist og tidligere biskop Tor Singsås sammen med Geirmund og Helga Lykke.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Arbeiderpartiets Karianne Tung i samtale med fylkesrådmann Odd Inge Mjøen og kona Hanne Mjøen. - Dette er en kosearena, sier Karianne Tung. Hun syns det er godt å komme bort fra alt det vanskelige i Arbeiderpartiet en liten stund. - Det er ekstra godt å slippe ned skuldrene nå, sier hun.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Arbeiderpartiets Karianne Tung i samtale med fylkesrådmann Odd Inge Mjøen og kona Hanne Mjøen. - Dette er en kosearena, sier Karianne Tung. Hun syns det er godt å komme bort fra alt det vanskelige i Arbeiderpartiet en liten stund. - Det er ekstra godt å slippe ned skuldrene nå, sier hun.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i samtale med Rigmor Bråthen i DnB og hennes mann Geir Bråthen (t.v.),  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i samtale med Rigmor Bråthen i DnB og hennes mann Geir Bråthen (t.v.),  Foto: Sebastian Bjerkvik

Tord Lien i NHO kommer med to tomme glass og er klar for mer sprudlende innhold.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Tord Lien i NHO kommer med to tomme glass og er klar for mer sprudlende innhold.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Slik ser det ut når trønderfiffen skal på nyttårskonsert og får småmat og sprudlende drikker.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Slik ser det ut når trønderfiffen skal på nyttårskonsert og får småmat og sprudlende drikker.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Jannicke Løvaas, Danske bank, kunstner Håkon Gullvåg, laksearving Gustav Magne Witzøe og advokat Harald Ellefsen.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Jannicke Løvaas, Danske bank, kunstner Håkon Gullvåg, laksearving Gustav Magne Witzøe og advokat Harald Ellefsen.  Foto: Sebastian Bjerkvik

Fylkesmann Frank Jenssen (t.h.) i det splitter nye trøndelagsfylket sammen med Per Olav Monseth og Olga Vea.   (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Fylkesmann Frank Jenssen (t.h.) i det splitter nye trøndelagsfylket sammen med Per Olav Monseth og Olga Vea.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Jannicke Løvaas i Danske bank og kunstner Håkon Gullvåg.  (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Jannicke Løvaas i Danske bank og kunstner Håkon Gullvåg.  Foto: Sebastian Bjerkvik

 
 
 

Saken oppdateres.

Til mye latter i salen oppfordret Pernille Sørensen til småprat mellom benkeradene. Det gikk tydeligvis bedre å prate med personen ved siden av seg enn personen bak seg. Vi er midt i Adresseavisens og TSO, Trondheim Symfoniorkesters nyttårskonsert.

Åååååh! sa det i salen da kveldens konferansier, Pernille Sørensen, ble offentliggjort. Hun hadde kledd seg i hvitt og svartmønstrete skjørt og gallajoggesko med glitter. Det så praktisk ut når hun sprang og smådanset på scenen.

Hemmelig program

Programmet for kveldens konsert var som alltid hemmelig. Adresseavisen og Trondheim Symfoniorkester, TSO, er arrangør for denne årvisse konserten i Olavshallen.

Det eneste som ikke var hemmelig før konserten, var at det skulle deles ut tre priser.

Christian Berge ble kåret til Årets trønder 2017

Nidarosdomens jentekor fikk Liv Ullmann-prisen på 100 000 kroner

Musikkstipendet på 40 000 kroner gikk til Jo Sverre Sande. Han takket for prisen med å synge «Ka om».

TSO startet konserten med Norsk kunstnerkarneval av Johan Svendsen. Deretter spilte orkesteret Sabeldans av Aram Khachathurian.

«En konsertopplevelse i særklasse» skriver TSO på sine nettsider og lovet energisk, følelsesladet, sjarmerende og boblende musikk.

Mingling først

Men først var det mingling for de spesielt inviterte. Blant mediefolk og finanselite, fant vi også to spente nominerte til Årets trønder: Marit Heldal og Bent Sæther fra Motorpsycho. Bent Sæther sa på forhånd at han gledde seg mest til å høre symfoniorkesteret. Marit Heldal var nominert for innsatsen sin for flyktningbarn i Hellas. Hun var overbevist på forhånd om at hun ikke nådde opp i den skarpe konkurransen.

Du kan gratulere Årets trønder, Christian Berge, her.


På forsiden nå