Sigrids opptreden på den tredje største scenen på Pstereofestivalen 2017 var så overbevisende at festivalen var raskt ute med å hente inn kontrakt med henne igjen i år.

- Vi hadde så lyst til å oppleve henne på hovedscenen, sier festivalsjef Bård Flikke.

Det var ikke mange som hadde hørt om sunnmørske Sigrid Raabe før hun ga ut sin debutsingle «Don't Kill My Vibe» tidlig i 2017. Men mange nok til at norske bransjefolk og musikkjournalister ved utgangen av 2016 stemte henne frem som det største musikkhåpet i Norge i 2017.

«Don't Kill My Vibe» var fjorårets store låt

Spådommen slo skikkelig til. «Don't Kill My Vibe» har vunnet de fleste avstemninger i Norge om beste låt i 2017, inkludert Adresseavisens, og den britiske musikkavisen NME hadde den på ellevteplass i sin kåring av beste låter i fjoråret. Hun har hatt suksess både i Europa og USA, og hadde overbevisende opptredener både i Roskilde og på Øyafestivalen – i tillegg til å gjøre seg fortjent til å begeistre vår anmelder stort på Pstereofestivalen.

Følger i Adeles fotspor

Lyden av 2018: Sigrid er stemt fra som «BBC Sound Of 2018», en årviss avstemning av internasjonale bransjefolk som tidligere blant annet er vunnet av 50 Cent og Adele i forkant av deres store gjennombrudd.

Nå har det vært internasjonale bransjefolks tur til å stemme frem BBC «Sound of 2018» talentet i 2018, en årviss avstemning blant et stort antall bransjefolk i Storbritannia og resten av verden, som i de siste årene har vært vunnet av artister som 50 Cent (2003), Adele (2008), Ellie Goulding (2010), Haim (2013) og Sam Smith (2014).

Adele var 19 år da hun var årets navn, Sigrid er, etter Adele, den nest yngste som har vunnet denne avstemningen, og mye ligger til rette for at hun skal ta nye steg i 2018. Denne helgen er hun gjest i Storbritannias mest populære talkshow, «The Graham Til Norton Show», og avtaler står i kø.

Pstereofestvialen foregår i år 16–18. august. Andre artister som er sluppet fra programmet er blant andre Aurora, Cezinando, deLillos, Sepultura, Big Thief, Lil Pump og Thåström.