Både Joralf og Åge kommer til Oppdal denne helga

To folkekjære trøndere inntar fjellbygda med hver sine arrangementer denne helga.

Trio: Therese Ulvan, Joralf Gjerstad og Øyvind Løvrød i Ilen kirke i september i fjor. Nå er de ute på veien igjen. 

Saken oppdateres.

Snåsamannen Joralf Gjerstad er ute på kirketurné og kommer til Oppdal kirke søndag 25. februar. Med seg har han sanger Therese Ulvan og Øyvind Løvrød. Ulvan står for salmesang, mens Gjerstad og Løvrød samtaler under tittelen «en samtale om livet, døden og håpet» .

«Joralfs ord møter Thereses toner og skaper en kveld med hjertevarme og humor», heter det i pressemeldingen. Gjerstad besøker i alt ni kirker i Norge denne våren med turneen.

LES OGSÅ: - Det er en annen enn meg som gjør dem friske

Takknemlig for livet med Signe

– Det er veldig trivelig å komme ut blant folk og få fortelle om mine egenskaper. Det er ikke gjort offentlig før. Jeg synes at når en er snart 92 år må en gjøre det, og jeg ble oppfordret til dette av Øyvind, sier Gjerstad på telefon fra Snåsa onsdag.

Like før jul mistet han kona Signe. De fikk 63 år sammen. Gjerstad sier han savner henne, men at de fikk en fin avskjed.

- Det er klart det blir annerledes når en blir alene, men en må finne seg i det. Vi har hatt det veldig fint sammen. Jeg er veldig takknemlig for det livet vi hadde, sier Gjerstad.

Signe Gjerstad sammen med mannen Joralf Gjerstad da han var klar med boka «Den gode kraften».  Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen

 

I 2016 ble Margreth Olins «Mannen fra Snåsa» årets mest sette dokumentarfilm på norske kinoer, og det er blitt skrevet flere bøker om Gjerstad – i tillegg til de han har skrevet selv. Nå er han glad for all oppmerksomhet og omtanke fra fjern og nær den siste tida.

- Jeg setter stor pris på det. Det er også trivelig at presteskapet har villet ha mer og mer kontakt med meg, sier Gjerstad.

LES OGSÅ: Mannen og Snåsa

Sidemannen

Duo: Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen i Vår Frue kirke i 2012. Fredag spiller de i Oppdal. 

 

I kveld, fredag 23. februar, står Åge Aleksandersen på scenen i Oppdal kulturhus. Med seg har han sin musikalske følgesvenn gjennom mange år, Gunnar Pedersen. «En akustisk vintertur» har de kalt det.

- Vår forrige akustiske tur var en fantastisk opplevelse for oss to. Vi fikk oppleve en nærhet og kontakt med publikum som virkelig satte spor, sier Aleksandersen i pressemeldingen.

I et intervju i forkant av en duokonsert i Trondheim i 2016 fortalte Pedersen om musikerlivet som sidemann til Aleksandersen.

- Av og til tenker jeg at jeg er sjeleglad jeg ikke er han. Hvis vi er på kafé eller restaurant hender det at han er nødt til å trekke seg. Plutselig er han borte, fordi det blir for mye. Jeg trives med å kunne komme og gå, og ta del i glamouren mens det pågår, samtidig som jeg kan være anonym ellers, sa Pedersen.

LES OGSÅ: Livet med «Levva livet»

Duo: Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen i Vår Frue kirke i 2012. Fredag spiller de i Oppdal. 

Duo: Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen i Vår Frue kirke i 2012. Fredag spiller de i Oppdal. 

På forsiden nå