Klagestorm mot NRK etter nedleggelse av naturprogrammer på radio

NRKs nedleggelse av radioprogrammene Naturens verden og Friluftsmagasinet i oktober 2018 førte til en klagestorm mot kanalen.

Kringkastingsrådet mottok totalt 392 klager i 2018.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Kringkastingsrådet har mottatt totalt 392 klager siden forrige møte i oktober. Det fremgår i innkallingen til årets første møte i rådet førstkommende torsdag.

115 av alle klagene var klager rettet mot NRK P1s helgemorgen, og nedleggelsen av de to naturprogrammene Naturens verden og Friluftsmagasinet.

LES OGSÅ: Ble rik av å selge DAB-utstyr til deg og meg

Reaksjoner fra lyttere

De to programmene ble lagt ned i oktober 2018. Mange lyttere har uttrykt sitt savn etter de to naturprogrammene.

– Jeg ønsker Friluftsmagasinet og Naturens verden tilbake på NRK lørdag og søndag morgen. Det er kvalitetsradio, skriver en.

– Det nye programmet kan ikke sammenlignes med Friluftsmagasinet eller Naturens verden. Disse to programmene kunne servere engasjerende reportasjer om temaer som lokalmiljø, friluftsliv, global oppvarming, andelsgårder, småbruk og viltforvaltning – alt med personlig vri, heter det i en annen klage.

«Anti-Trump-propaganda»

I tillegg gjelder 106 klager NRK Dagsrevyen. 21 av disse var rettet mot Dagsrevyens 60-årsjubileum. Flere av klagerne mente det var unødvendig å trekke USAs president Donald Trump inn i feiringen.

LES KOMMENTAREN: Nå mister jeg en viktig grunn til å stå opp om morran

– At NRKs 60 årsfeiring skulle utarte til en ren anti-Trump-propaganda gjør at jeg ønsker at mine lisenspenger går til et annet formål, skriver en av klagerne.

Ytterligere 28 av klagene var spesifikt rettet mot utenriks, mens NRK-sporten mottok 9 klager. 58 av klagene Kringkastningsrådet fikk i løpet av de siste månedene handlet om NRKs underholdningstilbud.

På forsiden nå