Si din mening om hvor og hvordan en ny mathall i Trondheim bør være:

Er dette liv laga i Trondheim?

Hva skal til for at en ny mathall lykkes? Nå ønsker initiativtagerne dine innspill.

Matmarked: Mathallen Mercado de Vegueta på Gran Canaria har alt en trenger av frukt, grønt, fisk, kjøtt og krydderier. Hvordan er viktig for en eventuell ny mathall i Trondheim, spør nå en prosjektgruppe.  Foto: CAMILLA FLAATTEN

Saken oppdateres.

Hva er det som teller? Er det vareutvalget? Prisene? Beliggenheten? Eller andre ting?


Hva er viktigst med en ny mathall for deg?
Du må velge et alternativ

Send inn dine forslag og spørsmål her!

Den forrige mathallen i Prinsens gate måtte stenge i februar 2017, etter vel ett og et halvt års drift. Nå jobber en gruppe med forslag til hvor og hvordan en ny mathall kan komme i Trondheim.

Mye folk og friske varer på Mathallen i Trondheim som åpnet i 2015 og stengte i 2017.  Foto: Adresseavisen

Nettmøte onsdag

Restaurantgründer Roar Hildonen leder styringsgruppa. Onsdag 19. mars fra kl. 11.00-13.00 kan du komme med innspill og stille spørsmål direkte til Hildonen og Eileen Brandsegg, prosjektleder for Mathall 2.0 i et nettmøte på adressa.no.

Eileen Brandsegg, prosjektleder Mathall 2.0. under et innspillsmøte om ny mathall i Trondheim i januar.  Foto: Richard Sagen

Dette er noen av de foreslåtte plasseringene av ny mathall: Hvor synes du den bør ligge?
Du må velge et alternativ

Ga 100 000

Mathall var tema for et innspillsmøtet som Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) arrangerte i slutten av januar.

- Vi har en enorm produksjon av mat, fra store oppdrettsanlegg som produserer voldsomme mengder med laks, til et lite bakeri som baker croissanter på Melhus. Vi ser gjennom matfestivalen og Bondens Marked den store interessen for kvalitetsmat, sa Hildonen.

Restaurantør Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken. Her fotografert på et møte i Næringsforeningen på Jossa i forbindelse med Michelin-stjernene til Credo og Fagn.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

 

I november i fjor sa et enstemmig formannskap i Trondheim ja til å gi 100 000 kroner til forprosjektet for mathall. Ordfører Rita Ottervik (Ap) sa da at det svekker oss at Trondheim ikke har en mathall.

Styringsgruppa som jobber med forprosjektet til Mathall 2.0 i Trondheim, skal legge frem forslag til hvor hallen kan ligge og hva den skal inneholde i mars/april.

Tar tid

For å lære av andres erfaringer, var daglig leder Frode Rønne Malmo i Mathallen Oslo invitert til innspillsmøtet.

Mathallen på Vulkan i Oslo, fotografert i 2016.  Foto: Thomas Brun, NTB scanpix

 

- Det tar to-tre år å etablere et handelssted. Det må være unikt, slik at du ikke kan finne produktene i butikken. Mathall blir aldri billigere enn butikken. Du må ha service over disk, og de som jobber der må ha kompetanse. Kundene som kommer i mathallen krever mer. Det må ikke være jålete, sa Malmo i møtet.

Brandsegg presiserer at de ikke har snakket med alle eierne av de foreslåtte eiendommene ennå. De vil fortsatt ha nye innspill til både hvor mathallen skal ligge og hva og hvem som skal fylle den.

Hildonen er en rutinert restaurantmann, og eier restauranten To Rom og Kjøkken og puben og restauranten på E.C. Dahls Bryggeri.

På forsiden nå