John Singleton er død

Regissør John Singleton, som debuterte med Oscar-nominerte «Boyz N the Hood», er død, 51 år gammel.

FILE - In this Feb. 24, 2008 file photo, director John Singleton arrives at the 80th Academy Awards in Los Angeles. Oscar-nominated filmmaker John Singleton has died at 51, according to statement from his family, Monday, April 29, 2019. He died Monday after suffering a stroke almost two weeks ago. (AP Photo/Chris Pizzello, File)  Foto: Chris Pizzello

Saken oppdateres.

Singletons familie opplyste mandag at han er død etter å ha blitt koblet fra respiratoren. Det skjer etter at han har ligget i koma på sykehus etter at han fikk slag 17. april.

Singleton var den første svarte regissøren som ble Oscar-nominert. Nominasjonen fikk han for debutfilmen «Boyz n the Hood» fra 1991, en historie om unge menns liv i en bydel i Los Angeles. Hovedrollene i filmen ble spilt av Cuba Gooding jr., Ice Cube, Angela Bassett og Laurence Fishburne.

På merittlisten står også «Poetic Justice» fra 1993, med Janet Jackson og Tupac Shakur i hovedrollene. I 1997 kom «Rosewood». «Shaft» fulgte tre år senere, og tre år etter det igjen sto Singleton bak den andre filmen i «Fast & Furious»-serien. Den siste tiden hadde han jobbet med TV-krimserien «Snowfall», med handling fra 1980-tallets Los Angeles.

På forsiden nå