Levva livet - En podkast med Åge Aleksandersen: Episode 2

- Dette er noe av det vanskeligste og mest dristige jeg har begitt meg ut på

I episode 2 av podcasten «Levva Livet» forteller Åge om hvordan det ble bråk i deler av kirka da han brukte Jesus i navnet på ei låt.

Åge Aleksandersens låt "Va de du Jesus" ble ikke like godt tatt imot av alle. Dette arkivbildet er tatt i 1984, samme år som "Levva Livet" ble gitt ut.  Foto: ARKIV

Saken oppdateres.

I forbindelse med at Åge aleksandersen holder sin eneste konsert på norgesturneen på adressa.no lørdag, legger vi opp til et gjenhør med Åge-podcasten vi laget i fjor. God fornøyelse!

I 2019 har Åge Aleksandersen rundet 70 år, og det er 35 år siden han ga ut «Levva Livet».

Gjennom ni episoder, en for hver låt på albumet, snakker Åge Aleksandersen med Ole Jacob Hoel om sitt mest populære album, og dessuten om karrieren, turneene og selve livet.

Si din mening om podcasten Levva livet her og bli med i trekningen om gavekort!

Åge Aleksandersen (t.h.) og Ole Jacob Hoel i Nidaros studio, hvor de lager podcasten "Levva Livet" i forbindelse med 70-årsjubileet til Åge Aleksandersen, og 35-årsjubileet for plata "Levva Livet".  Foto: Morten Antonsen

Episode 2 av podcasten handler om låta «Va de du Jesus».

Det ble bråk i deler av kirka da Åge brukte Jesu navn på dette viset i en poplåt. Men noen prester skjønte hvordan Åge tenkte, og tok i bruk sangen som forteller om skjebnen til Jan Palach, Martin Luther King og en åtte år gammel gutt som ble drept i flyktningeleirene Sabra og Shatila i gudstjenester.

Hør historien her:Du kan også høre podcasten via Itunes og på Spotify.

Du finner den også ved å søke på "Levva Livet" i podcast-appen på din Iphone. Liker du det du hører? Gi oss din vurdering på Itunes.

Vil du høre hele serien med en gang? Her kan du høre den via vår spilleliste:
På forsiden nå