De sto bak 70-tallets største hit i Norge. Nå kommer de til Orkanger

Endagsfestivalen Oktober-rock har siden 2006 mønstret en blanding av aktuelle norske rockeband i den hardere sjanger og internasjonale helter i kategorien «norgesvenner».

Den gang da: Slik så Nazareth ut i storhetstiden midt på 70-tallet: Når de i oktober kommer tilbake til Orkanger, er det bare med en av fire originalmedlemmer. 

Saken oppdateres.

Blant kjente navn fra 70-tallet som har spilt i Orklahallen i Orkanger, er det grunn til å nevne Slade, Nazareth, Suzi Quatro og Uriah Heeps Ken Hensley.

Vokalisten har forsvunnet siden sist

På årets festival 12.oktober kommer Nazareth tilbake, syv år etter første besøk. Skjønt, som i så mange andre band som ble startet for over 50 år siden, skjer det ting på personalsiden. Vokalist Dan McCafferty, som var det skotske bandets store profil og nasale kjennemerke, måtte slutte på grunn av helseproblemer (Kols) i 2013.

LES OGSÅ: First Aid Kit avlyser Pstereo-konsert

I 2019-besetningen er bassist Pete Agnew eneste originalmedlem. Han har rytmestøtte av sønnen Lee Agnew som har spilt trommer i Nazareth siden 1999. Gitarist Jimmy Myrrison har vært med i 25 år, mens vokalist Carl Sentanse har frontet veteranbandet siden 2015.

70-tallets store hit i Norge

Men repertoaret er det samme gamle. Mye er hentet fra de store Nazareth-årene 1973-75, da bandet ga ut de fire albumene «Razamanaz», «Loud'n'Proud», «Rampant» og «Hair Of The Dog» - med tilhørende singler som «Broken Down Angel», «Bad Bad boy» og Joni Mitchells «This Flight Tonight». Bandet var gode på coverversjoner, og traff innertier med sin versjon av balladen «Love Hurts», opprinnelig innspilt av Everly Brohters. Låten ble dere eneste topp ti-hit i USA, og slo så til de grader an i Norge, der den lå inne på singlelisten i 60 uker, altså godt over et år.

Gjensyn med flere gamle helter

«Love Hurts» blir nok også høydepunktet i Orklahallen denne dagen, der også en annen gammel helt har meldt sin ankomst. Dan Baird, opprinnelig frontmann i 80-tallsheltene Georgia Satellites, sto på plakaten også i Oktober-rock 2017, men måtte avlyse grunnet sykdom. I år gjennomfører han sannsynlig- og forhåpentligvis, sammen med sitt faste band Homemade Sin.

LES OGSÅ: Metallica tok oss med på et vanvittig liveshow

LES OGSÅ: Slik ble trondheimsbandet Bokassa mottatt av Metallica-fansen

Andre artister på årets festival er Terje Tysland med band, Jorn (frontet av Jørn Lande), Jokke-hyllestbandet Smiths venner, og lokale Barbed Wire og Garbage Hunks.På forsiden nå