Trondheims-sanger går videre i prestisje-konkurranse

Senest i januar fikk hun Adresseavisens musikkstipend. Nå har operasanger Astrid Nordstad gått videre til semifinalen i Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse.

Spennende helg for Astrid Nordstad. Søndag synger hun i semifinalen i Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse. Bare fem eller seks går videre til finalen den 23. august.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Semifinalen holdes søndag på Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse er en prestisjefylt konkurranse med deltakere fra i prinsippet hele verden. 33 utøvere har stått på scenen de siste dagene, og 12 av dem er gått videre til semifinalen. Av dem skal fem til seks plukkes ut til finalen som holdes i Den Norske Opera & Ballett fredag 23. august.

– Skal jeg gråte eller skal jeg kaste opp nå? Jeg klarte å unngå begge deler – såvidt, uttaler Astrid Nordstad i en pressemelding.

Fikk operainteressen i Olavshallen

28-åringen er født i Haugesund og oppvokst i Trondheim. I intervjuet med Adresseavisen da hun fikk avisens musikkstipend, fortalte hun at interessen for opera og teater startet da hun så «Madam butterfly» i Olavshallen som ni-åring.

Hun berømmet også Anita Brevik og Nidarosdomens Jentekor. Hadde det ikke vært for dem, hadde hun nok ikke blitt sanger, uttalte hun.

Sigrid Bøe fra Surnadal ikke videre

Også to andre nordmenn var blant de 33 i startblokkene i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, deriblant Sigrid Vetleseter Bøe fra Bøfjorden i Surnadal kommune. Hun gikk imidlertid ikke videre.

I og med at Astrid Nordstad med semifinaleplassen er konkurransens beste norske, har hun samtidig vunnet Ingrid Bjoners stipend på 100 000 kroner.

De 12 som har gått videre til semifinalen kommer fra Kina, Moldova, Russland, USA, Polen, Russland, Brasil, Kenya og Tyskland i tillegg til Norge.

LES OGSÅ om da Astrid Nordstad ble valgt ut til å delta i Dronning Sonja musikkonkurranse.

Solist på Den norske opera

Nordstad er i sesongen 2018/2019 og 2019/2020 solistpraktikant ved Den norske opera & ballett, hvor hun denne høsten blir å høre som Maddalena i Rigoletto.

I 2017 fullførte hun en masterutdannelse ved Operaakademiet i København. Der vant hun høsten 2017 tredjeprisen i Copenhagen Lied Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen.

Dersom Nordstad går videre til finalen, vil det bli mulig å høre henne på direkten, ettersom finalen vil bli streamet på YouTube og Facebook.

På forsiden nå