Folk søker etter sammenhengen mellom øl og virus: - Det er absolutt ingen link

Statistikk fra Google viser at folk søker søker etter en link mellom ølet Corona og coronaviruset.

Saken oppdateres.

Nettstedet Fox News, USA Today og etter hvert TV 2, har omtalt koblingen mellom virus og øl. Innsikt fra søkemotoren Google viser at det i disse dager søkes hyppig etter det farlige viruset. Ifølge Googles innsikt har det også blitt søkt hyppig etter «beer virus» og «Corona beer virus» i søkemotoren.

Dette har også kommet produsenten av ølet for øre.

- Det er absolutt ingen link mellom Corona og Coronaviruset, sier Philip Van Der Stegen, den norske sjefen i verdens største ølbryggeri, Anheuser-Busch InBev til Adresseavisen.

Populært i Latvia og Sverige

Googles statistikk viser at «beer virus» har blitt spesielt populært å søke på i Latvia, Ungard og Sverige. «Corona beer virus» er mest populært i Serbia, Romania og Colombia.

Van Der Stegens firma har ansvaret for markedsføring, salg og distribusjon av merkevarer som Corona, Budweiser, Stella Artois, Beck’s og Leffe.

- Jeg må igjen understreke at det absolutt ikke finnes noen link mellom ølen og viruset og våre tanker går ut til de rammede og deres familier.

Vet ikke om salget påvirkes

Det er foreløpig for tidlig å si om misforståelsen og navnelikheten mellom ølmerket og viruset har hatt noen påvirkning på salget. Corona-merket er ifølge Van der Stegen populært blant nordmenn og foreløpig har ikke produsenten planlagt noen kampanje for å motvirke misoppfattelsen.

Oppdaget i Kina

Navnet Corona kommer fra latin og betyr «krone». Viruset har fått dette navnet fordi et av symptomene er kronelignende nupper.

Det farlige viruset ble først oppdaget tidlig i januar i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, og sprer seg raskt på kryss og tvers av landegrenser.

Flere personer har i det siste henvendt seg til legevakta i Trondheim fordi de har vært redd de har vært smittet av coronaviruset.

Les hvordan det trønderske helsevesentet forebereder seg her.

På forsiden nå