Endte på andreplass i «Mesternes mester»

Det holdt ikke helt inn for den tidligere snowboarderen fra Trondheim.

Kjersti Buaas endte på 2. plass i sesong 11 av Mesternes Mester.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Ti tidligere medaljegrossister har gjennom ti episoder kjempet om tittelen Mesternes Mester på NRK. Fredag var det duket for finale, og det var Kjersti Buaas (37) fra Trondheim og Eirik Verås Larsen (43) som sto igjen som de to finalistene.

Etter fredagens første konkurranse, var det Verås Larsen som tok førsteplassen – og sikret seg noen viktige bonussekunder til den avgjørende og siste konkurransen.

Etter en jevn finale, var det Verås Larsen som stakk av med tittelen «Mesternes Mester».

Fire trøndere

Årets sesong ble spilt inn i Kroatia. I årets sesong var det hele fire trøndere som var med fra start. Tidligere kombinertutøver Magnus Moan, tidligere fotballspiller Vidar Riseth og tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen. Til slutt var det bare Buaas fra trønderbataljonen som sto igjen av deltagerne fra Trøndelag.

Buaas er blant verdens fremste snøbrettkjørere og er en av få kvinner som har gått fra halfpipe til slopestyle, til big air og free-ride-konkurranser med stor suksess. Hun har vunnet 4 World Cup-gull, tatt bronse i OL (2006), vunnet 3 bronsemedaljer i X Games og har flere topplasseringer i US Open. Opp gjennom karrieren har hun også mottatt flere priser for sin kreative snowboardstil.

LES OGSÅ: Fire trøndere med i «Mesternes mester»

Første gang i Kroatia

Dag Erik Pedersen har vært programleder for «Mesternes mester» hver sesong siden starten i 2008.

– Fortsatt må jeg klype meg i armen når jeg tenker på at «Mesternes mester» er den programserien i Norge som har størst oppslutning blant seerne, sesong etter sesong, og samler folk i absolutt alle aldre, sa han da deltagerne ble presentert i august 2019.

Programmet har vært spilt inn på ulike steder hver sesong. Nå var turen for første gang kommet til Kroatia. Innspillingen foregikk i provinsen Dalmatia ved Adriaterhavet, i områdene rundt kystbyen Zadar.

LES MER: – Amerikanerne ble både sjokkerte og imponerte over festkulturen i Verdal

God trøndersk deltakelse tidligere

I 2019 vant den tidligere enduro-motorsyklist Pål Anders Ullevålsæter konkurransen foran håndballspiller Karoline Dyhre-Breivang, med høydehopper Hanne Haugland på tredjeplass. Året før var det håndballspilleren Gro Hammerseng-Edin som vant konkurransen. Da var trønderne Steffen Iversen og Rolf Falk-Larsen blant deltagerne.

Av trønderske deltagere som har markert seg i konkurransen er det Trine Haltviks andreplass i 2011 og Roar Strands tredjeplass i 2012, som er de beste. Samme år som Strand kom på tredjeplass vant for øvrig langrennsløperen Tor-Arne Hetland, som kanskje også må regnes som trøndersk etter å ha bodd i Trøndelag store deler av livet.

På forsiden nå