Hall of Fame-heltene hyllet av bransjen

DumDum Boys forsterket med Motorpsycho hyllet Knutsen & Ludvigsen.

Øysten Sunde var først ut i sofaen på Clarion Hotell. Han fikk en musikalsk gave fra Ingrid Bjørnov. I en kavalkade i høyt tempo, der Sundes egenskaper og kjennetegn ble trukket frem som perler på en snor.

Fjorårets Hall of Fame-kandidat, Lillebjørn Nilsen, innlemmet gitarkamerat Sunde i Rockheim Hall of Fame.

- Det eneste vi savner fra deg, Øystein, er vel kjærlighetsballade, men når den kommer vet vi at den kommer fort, sa Nilsen om sin venn og kollega.

Nilsen innlemmet Sunde med noen engelske gloser. Det var neppe tilfeldig. Sunde har uttrykt sin skepsis til det engelske navnet på den høyeste ære i norsk rock.

Kinesere sang for Delillos

Delillos var neste band ut i sofaen. De fikk en trestemt akkustisk versjon av «Vår» servert fra Tre Små Kinesere.

Arrangøren serverte bandet Alex Rosén – som tok god plass i showet.

- Hvordan har det vært å hatt Alex i hælene?, spurte programleder Hanne Krogh.

- Han har dukket opp på de underligste steder, ler bandet.

Artisten Bertine Zetlitz innlemmet Oslo-bandet.

- Det er nachspiel på Frogner på 90 tallet. Gutter hamrer løs på gitar. Dere var bakteppet for min ungdomstid. Jeg tror vi kan si at det bare er å ta det rolig: Festen er ikke over, sa Zetlitz da hun innlemmet Delillos i Rockheim Hall of Fame.

Rockehyllest av Dolmen og Lorentzen

Øysten Dolmen og Fredrik Lorentzen kom sammen på scenen og skapte latter i salen med kvikke svar.

- Hvordan var det å vokse opp med Gustav Lorentzen som far?

- Jeg vet ikke hvordan det er å ha en annen far, så det er vanskelig å svare på. Det som var litt rart var at folk ofte spurte om jeg var sønnen til Knutsen&Ludvigsen, sa Fredrik til høylytt latter i salen.

Øystein Dolmen og Fredrik Lorentzen fikk en musikalsk hyllest av det råflotte slaget da bandet Racer, bestående av hele DumDum Boys og Bent Sæther fra Motorpsycho, spilte låta «Hei, ny dag», før Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra innlemmet Knutsen og Ludvigsen i Rockheim Hall of Fame.

Ottesen fortalte at Gustav Lorentzen sendte ham et brev noen måneder etter Kaizers-debuten i 2001 – for å støtte dem og ønske dem velkommen inn i bransjen.

- At de sendte et slikt brev forteller hvilke folk vi har her borte, sa han før han fikk salen til å reise seg for Knutsen&Ludvigsen.

På forsiden nå