Den finske artisten Isac Elliot (13) skapte hysteri på Torvet i mars, og flere jenter måtte bæres ut fra konserten. Fredag gjester han taket på Sirkus shopping.

Her er det bygd en ny scene, som den unge popstjernen skal innvie med en konsert på fem låter.

Marie Komissar, musikkprodusent i NRK P3, sier hun håper at kjøpesenteret vet hva de har gjort ved å invitere tenåringsidolet til å spille på taket.

- Jeg håper virkelig de har organisert med nok sikkerhet og logistikk til dette arrangementet, for det kommer til å bli kaotisk, sier hun.

- Rolig og kontrollert

Men sikkerheten kommer til å bli ivaretatt, forsikrer senterleder Trine Foosnæs ved Sirkus shopping.

- Publikum skal ikke frykte at det blir ville tilstander. Arrangementet skal oppleves som rolig og kontrollert, sier hun, og legger til:

- Vi har leid inn Nor-Sec til arrangementet, og de har lang erfaring med vakthold ved konserter. I tillegg har vi hatt befaring med politiet. Det er lagt opp til at det kan komme mye folk.

Sikkerhetsleder Ketil Inderberg ved Nor-Sec sier de vil være «godt bemannet».

- Mange voksne

- Dette er et ungdomsarrangement, men det vil være mange voksne her. Det blir et godt og sikkert vakthold, og flere publikummere vil nok også komme sammen med foreldrene sine, sier Inderberg, som ikke tør å anslå hvor mange som vil dukke opp.

- Det er nok snakk om noen hundre, men vi slipper ikke inn flere enn det som er forsvarlig på taket, som i realiteten er et parkanlegg, sier han.

Han råder de som kommer tidlig til å ta med seg litt drikke, og oppfordrer ellers til å utvise «sunn folkeskikk».

Sør-Trøndelag politidistrikt ved operasjonsleder Wiktor Pedersen opplyser til adressa.no at det ikke er planlagt noen spesielle tiltak fra politiets side i forbindelse med konserten.

Bruker sosiale medier

Musikkprodusent Marie Komissar beskriver Isac Elliot som det nordiske svaret på Justin Bieber, men synes likevel det er vanskelig å svare på hvorfor han er blitt så stor som han er blitt.

- Isac Elliot har blitt enormt stor i Norge, spesielt blant de unge, men han har strengt tatt bare hatt en stor hit i Norge. Da jeg spillelistet «New Way Home» på NRK mP3 som første radiokanal utenfor Finland, skjønte jeg at den skulle bli stor, men aldri så stor som den ble.

Hun tror artistens voldsomme popularitet kan henge sammen med den unge mannens evne til å ha kontakt med fans.

- Han er særlig involvert gjennom sosiale medier. I tillegg er han jo så ung, så han blir kanskje lettere å forholde seg til, sier hun, og fortsetter:

- Det er først og fremst de unge mannlige artistene som skaper et såkalt hylehysteri. Jeg tror at dette først og fremst handler om at de treffer i en målgruppe som har lettere for å bli blodfans av artister, og har mindre sperrer for å gi uttrykk for det.

Det var ekstatiske tilstander da popartisten Isac Elliot opptrådte på Vinterlyd i mars. Foto: GLEN MUSK