Trondheimsjenta Tyra M. Ingdal Arnøy (10) og Selbu-bandet Dråkmat er nemlig to av artistene på den siste MGP jr-platen - som denne uka topper både Norges offisielle albumliste og Trøndertoppen i Adresseavisen.

Mest lyttet til

«MGP jr 2014» består av alle de finalebidragene fra 2014-utgaven av den populære sangkonkurransen for barn og unge.

Mens Trøndertoppen viser hva folk i Trøndelag hører på via streamingtjenesten Wimp, er VG-lista basert på fysisk salg hos cirka 70 butikker og streaming fra både Spotify og Wimp.

Det betyr at «MGP jr 2014»-platen er den som er blitt mest lyttet til i Norge og Trøndelag den siste uka.

– Lørdagsgodt det beste med helgen

På albumet fremfører Tyra låten «Det e helg», Dråkmat «Æ ane itj æ». I tillegg bidrar begge på sistesporet «Verden er vår» sammen med de ti andre finalistene.

– Det beste med helgen er lørdagsgodtet, men det anbefales ikke å varme opp til konsert med godteri, har Tyra tidligere sagt til adressa.no

Da det ble kjent at hun kom til finalen, gledet hun seg til å fortelle det til klassekameratene i 4b på Steindal skole.

– «Æ ane itj æ»

– «Æ ane itj æ» handler om situasjoner hvor du ikke vet hva du skal si eller gjøre, har Dråkmat-gitarist Ole Henrik Valli (15) tidligere forklart.

Gruppa består i tillegg av Henrik Fuglem (14) på vokal, Thomas Kjøsnes (14) på gitar, Kevin Vanebo (14) på trommer og Martin Aas (14) på bass.

Guttene går alle på Selbu ungdomsskole og har tidligere spilt på festivaler og under UKM.

Trampeklapp i finalen

MGP-finalen ble arrangert i Oslo Spektrum 30. august i år og ble sendt direkte på NRK1, med Margrethe Røed og Tooji som programledere. Der fikk finalistene vise seg frem foran 7300 publikummere.

Det ble 13 år gamle Mathea-Mari fra Bergen som til slutt vant med sangen «#online», som handler om hvor slitsomt det er alltid å være pålogget på nett, på Facebook og andre online-tjenester.

Men også Dråkmat gjorde det skarpt og spilte seg til superfinalen. Da låten ble spilt på nytt, var det trampeklapp fra et fullstappet Oslo Spektrum.

Trondheimsjenta Tyra M. Ingdal Arnøy (10) fremfører på «Det e helg» på den nye MGP jr-platen. Foto: Jonas Ravn