Hustrig husflytting

Kunstprosjektet «Husly» flyttet i kveld til sin nye adresse på Svartlamoen, etter over et døgn på reisefot.

Saken oppdateres.

Det økologiske huset var i sommer en del av utstillingen Generator, men det var ikke i kunstnerens tanker i begynnelsen at det kunne brukes mer permanent.

- Prøvd å tenke nytt

Jan de Gier og Vigdis Haugtrø håper at huset, etter at de nødvendige tillatelser er blitt gitt, kan bli stående ved Frihetsparken nederst i Brodals gate på Svartlamoen og være til inspirasjon for miljøvennlig bygging med gjenbruksmaterialer. De håper at mange kan få et innblikk i hvordan det fungerer og hvordan det er laget. Kunstnerne forteller at de har prøvd å tenke helt nytt når det gjelder byggingen og de har selv prøvd å bo i det. Hvor lenge huset kan stå, er de derimot usikre på.

- Mellom fem og tjue år er mulig, alt etter hvordan det blir vedlikeholdt, mener Haugtrø.De to har regnet ut at de selv har brukt nesten to årsverk på prosjektet, som de startet arbeidet med i januar i fjor. Hjelp har de også fått fra venner og kjente, i tillegg til blant andre Trondheim kranservice, Trondheim havn og Taubåtkompaniet.

Flyttingen fra Brattøra med lekter onsdag ettermiddag, til overnatting ved Dora og deretter løfting og transport med lastebil til endepunktet, har tatt sin tid. Når de glade for at gjenbrukshuset kan få nok et nytt bruksområde.

På forsiden nå