Tini vil ut

Først likte Magne Furuholmen rutaskjortekledde Martin Halla. Nå er det Tini det gjelder.

Tini, som ble oppdaget av Magne Furuholmen i «The Voice» i 2012, er klar med debutalbumet «Undo My Heart» 3. oktober. 

Saken oppdateres.

– Hun har en fantastisk evne til å gripe lytteren uten de store fakter, sier Furuholmen til NTB om sin nye protesjé.

a-ha-veteranen jobber med å utvikle fire-fem unge, norske artister. Og da teamet hans i London hadde hatt suksess med å få Halla til å gi gjenlyd med praktlåten «Illuminate The Sky», var det nettopp Tinis debutplate de valgte å jobbe med.

Nå er den klar, og skal ut til folket – i form av en gullkantet avtale med to sponsorer, som hver på sin måte vil gjøre kristiandsandjenta svært så synlig og hørbar i tiden fremover:

25.000 eksemplarer av debutalbumet «Undo My Heart» skal selges i dagligvarehandelen, mens hun skal akkompagnere ombordstigningen på et herværende norsk flyselskap og ha selve slippkonserten på ruteflyet Oslo-Bergen på torsdag.

Vil nå ut

Midt i alt dette er Tini selv, som kaller storsirkuset rundt plateslippet «en fantastisk gavepakke», men at det er litt vanskelig å ta innover seg.

– Dette handler om å få vist seg, så da er det bra. Jeg vil jo ha ut musikken min. Men jeg må innrømme at jeg tenkte «dette var veldig mange Tini'er» da jeg så sjokkselgeren som skal ut i butikkene, ler hun.

For platen prydes av hennes eget ansikt. Tett på, akkurat som sangene hun lager.

– Jeg har et ønske om å nå ut til folk. En har noe inni seg, som en vil dele med andre, som en vil formidle. Er ønsket stort nok, tør man ganske mye.

Det startet altså med en Joni Mitchell-låt og «The Voice» i 2012. Da hun sang «Both Sides Now» ble Tini – som sier hun alltid har holdt på med musikk, men likevel tok en bachelor i varehandel med tanke på familiens klesbutikk – oppdaget av Magne Furuholmen.

I ryggen

– Det var da jeg begynte å utforske mitt eget, musikalske uttrykk. Frem til da hadde jeg pleid å bli hanket inn til å gjøre ting med andre, og ikke prioritert å gjøre mine egne. Jeg syntes det jeg gjorde, var dårlig, sier Tini.

For begynner du med en Joni Mitchell-låt, er fallhøyden stor. Nå har hun lært at det gjelder å bygge brikke for brikke, at det å lage egen musikk krever arbeid og utholdenhet. At man kanskje må skrive 20 dårlige låter før en god en kommer.

– Det hjelper at andre tror på deg, at jeg har dem i ryggen. Jeg setter veldig stor pris på støtten fra dem rundt meg, fra Magne og Martin Terefe. De to har erfaring der jeg ikke har peiling, samtidig som de sier til meg at «dette skal du selv stå for, nå må du gjøre valget», sier Tini.

– Ingen fasit

Nå, to år etter «The Voice», har singlene «Undo My Heart» og «Send My Star» vært å høre på radio, mens «You Can't Have It Both Ways», som nylig ble sluppet, gikk rett opp på tredje plass på iTunes etter livefremførelse på «Senkveld» sist helg.

– Samtidig som albumformatet erklæres dødt, blir 2014 mitt albumår, ler Tini og erklærer at hun «går visst imot strømmen».

– Men for meg er albumet veldig viktig, jeg har alltid drømt om å gi ut en plate. Jeg mener det formatet har med 'helheten' i den kreative prosessen å gjøre, samt det å kunne gi noe fysisk ut til folk. 

– Gruer du deg til anmeldelsene som kommer?

– Det finnes ingen fasit i musikk, bare deg selv og ditt kunstneriske uttrykk. Noe av det viktigste jeg har lært, er at det gjelder å stole på seg selv, og ikke gi seg om det skulle komme en nedtur.

Harket og Blunt

Nå gleder hun seg til konsertene som venter – ikke bare høyt til værs, men også nede på bakken der hun går på scenen med fire musikere blant annet for å varme opp for stornavn som Morten Harket og James Blunt.

– Platen ble spilt inn «live» i studio, med alle instrumenter inne samtidig og litt knirking i gulvet som kommer med. Det skaper stemning. Nå skal vi ut og gjøre låtene live, og det gleder jeg meg til.

For sceneskrekk har hun ikke, forteller hun til NTB.

– Jeg har alltid følt meg trygg «foran der». Der har jeg det veldig fint. Jeg liker å nærme meg publikum, det skaper en energi, en spenning.

Konserter:

* 2. oktober – slippkonsert, Norwegians rute DY612 fra Oslo til Bergen

* 24. oktober – Sentrum Scene, support for Morten Harket

* 25. oktober – Sentrum Scene, support for Morten Harket

* 9. november – Sentrum Scene, support for James Blunt

* 12. november – Kilden, Kristiansand

* 13. november – Fosnavåg konserthus, Fosnavåg

* 25. november – Lille Ole Bull, Bergen

På forsiden nå