FOG ble trønderske mestere

Lørdag ble bandet Frukt Og Grønt (FOG) den 53. vinneren av Trøndersk mesterskap i pop og rock.

Trondheimsgruppa Frukt Og Grønt (FOG) vant en overlegen seier i Trøndersk mesterskap i pop og rock på Rockheim lørdag. De håper seieren kan gi dem flere spillejobber.  Foto: Johanne Fredriksen

Saken oppdateres.

Lørdag ble Trøndersk mesterskap i pop og rock arrangert på Rockheim. Bandkonkurransen er blitt arrangert hvert år siden 1962 og mesterskapet var det 53. i rekken.

20 band var påmeldt - men trondheimsguttene i Frukt Og Grønt vant en overlegen seier, med både høyest poengsum fra dommerpanelet og flest stemmer fra publikum.

Unge vinnere

- Dommerne skrøt veldig av vår energi på scenen. De sa at bare vi fortsetter, kommer vi til å bli store. De var veldige positive tilbakemeldinger. Vi ble mildt sagt overrasket, sier trommis i gruppa Trym Solan Renolen (17).

FOG består i tillegg av vokalist Henrik Elvis Hepsø (16) og Gaute Hermo Hammer (16) på gitar og vokal.

Til tross for at gruppa er en av de yngste som noen gang har vunnet konkurransen, beskrev dommerpanelet dem som et veldig trygt band, med solid tekst over gode melodier og med tøff egenart.

QOTSA møter Biffy

Bandet har eksistert i 1,5 år, og Solan Renolen beskriver dem som et rockeband inspirert av Pink Floyd, Kings of Leon, Nirvana og Honningbarna.

Vokalist Henrik Elvis Hepsø skriver låtene, som er både på bokmål og trøndersk. Vinnerlåten deres heter «Han som lever på tynn tråd».

- Det er en sang med mange forskjellige partier. Den starter som en ganske tradisjonell rockelåt, før vi går i half time og senere double time. Sangen kan kanskje minne om Queens of the Stoneage blandet med Biffy Clyro, sier han.

Håper på flere spillejobber

Fog har spilt på mye på Kultursenteret Isak, UKM og på de fleste ungdomsklubbene i Trondheim, i tillegg til andre småjobber.

Trommisen sier ambisjonene ikke var så høye fra starten, men at de nå merker at det er blitt en liten greie rundt dem.

- Vi håper i kan bli Ukas Urørt og få oss noen flere spillejobber. Vi skal snart i studio for å spille en ep eller singel sammen med Jonas Skybakmoen fra Johndoe.

- Folk kan sjekke oss ut på Urørt og på Facebook, sier Trym Solan Renolen.

Sterkt fra Trøndertun

I år var det over 30 elever fra rockelinja fra Trøndertun Folkhøyskole påmeldt i konkurransen. De gjorde det svært bra, og nesten alle av dem nådde topp ti i plasseringen, opplyser arrangør John Otto Sunde.

Andreplass gikk til Skogsmus og tredjeplass til WOP, begge fra Trøndertun.

Dommerpanelet besto av Simon Lie, Conor Patrick, Tore Løvstrand, Anders Holmvik og Nebil Alexander Sassi.

Gjennom historien har cirka 2000 band og nesten 10 000 musikere deltatt i konkurransen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå